SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Aeroportul are pus in opera un proiect de drenare pluvial". Ups! Nu a functionat, iar pista a luat-o la vale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Consiliul Judetean Sibiu a transmis un comunicat de presa in care explica faptul ca pretul lucrarilor necesare pentru reparatiile de dupa alunecarile de teren de la aeroport vor fi suportate de "cei raspunzatori pentru calitatea lucrarilor". Unul dintre raspunzatori este insa si Consiliul Judetean, institutia care a dat pana acum asigurari ca lucrarile de la aeroport sunt temeinice si nu pun in pericol siguranta pasagerilor.

COMUNICATUL CJ SIBIU:

In legatura cu informatiile aparute in presa despre alunecaile de teren de la Aeroportul Sibiu dorim sa precizam urmatoarele:

Alunecarea s-a produs pe rambleul inspre Cristian, in zona drumului perimetral distrugand acest drum pe o portiune de aproximativ 80 m, limitand astfel accesul auto in zona perimetrala a Aeroportului. Instalatia ILS este temporar scoasa din functiune. Pista nu a fost afectata de aceste alunecari.

Zborurile se desfasoara dupa programul normal, iar pana la reinstalarea ILS, dirijarea avioanelor se face cu celelalte mijloace radiotehnice.

Lucrarile sunt in garantie, iar cauza alunecarilor va fi stabilita de un expert independent. Costurile vor fi suportate de cei care sunt raspunzatori de calitatea lucrarilor.

Presedintele Comisiei de receptie a lucrarilor de la Aeroportul Sibiu, Constantin Sovaiala si directorul RA Aeroportul Sibiu, Augustin Sava, au telefoanele mobile inchise.

"Este adevarat ca sunt probleme cu drenarea apei din Aeroportul Sibiu, insa problema este ca si rezolvata", spunea cu cateva saptamani in urma directorul Aeroportului Sibiu, Augustin Sava. Cu toate acestea, ieri seara, o parte terenul de la marginea pistei Aeroportului Sibiu a luat-o la vale, din cauza infiltratilor apei de ploaie.

Augustin Sava iesise cu aceste explicatii dupa ce fostul consilier judetean Corneliu Bucur a vorbit intr-o conferinta de presa despre problemele de la Aeroportul Sibiu. Bucur a vorbit despre faptul ca oricand se poate intampla o tragedie la aeroport din cauza apei din zona. Bucur spune ca in zona aeroportului exista la mica suprafata un strat de argila care nu permite trecerea apei pluvial, drept consecinta, o parte din instalatiile electrile ale aeroporturilui stau sub apa. Augustin Sava spune ca problema este ca si rezolvata. " Aeroportul Sibiu are pus in opera un proiect de drenare pluvial al terenului in bazinul de retentie si, mai departe, in raul Cibin si nu a fost vorba de o perforare a straturilor de argila. S-au mai efectuat drenaje care sa rezolve problema acumularilor, din pacate insuficiente, si la aceasta data se pune in opera drenajul, care sa rezolve definitiv problema acumularilor de apa", a explicat Augustin Sava, dand asigurari ca apa acumulata nu reprezinta un pericol nici pentru avioane, nici pentru pasageri sau echipajele companiilor aeriene.

Sistemul de navigare al aeroportului pe timp de ceata a devenit nefunctional, in urma surparii terenului. In cazul aparitiei cetii, vioanele care ar fi trebuit sa aterizeze in Sibiu vor fi dirijate catre aeroporturile din Targu Mures si Cluj.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 25 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 22 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter