SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAeroportul isi asteapta receptia finala

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Institutul de Proiectari pentru Transporturi Auto, Navale si Aeriene - IPTANA, proiectantul lucrarilor de modernizare a Aeroportului International Sibiu isi va formula, pana la finalul lunii, punctul de vedere privind remedierea defectiunilor de la Aeroportul Sibiu, se arata intr-un raport al Consiliului Judetean.

Comisia pentru receptia finala a lucrarilor de la Aeroport a transmis societatii IPTANA raportul investitorului, cu deficientele, si cel al consultantului, iar proiectantul are termen pana in data de 30 mai sa-si prezinte punctul de vedere.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, prezinta in sedinta din aceasta luna, un raport despre intrunirile comisiei de receptie pentru Aeroport.

"Comisia hotaraste sa inainteze raportul investitorului, cu deficientele si cel al consultantului catre reprezentantul proiectantului, IPTANA, pentru ca proiectantul sa-si formuleze punctul sau de vedere tehnic, privind modul de remediere a fiecarei deficiente, sa propuna termenul si responsabilul pentru remediere. Dupa caz, sa propuna teste, incercari, expertize pentru situatiile in care constructia prezinta vicii sau exista dubii privind calitatea acesteia", se arata in document.

De la inceputul anului si pana acum, comisia s-a intrunit de trei ori, iar in urmatoarea sedinta, din 6 iunie, va lua o hotarare.

Prima intrunire a avut loc in ianuarie, cand comisia a analizat toate documentele puse la dispozitie de investitor, proiectant, dirigintele de santier, dar si expertiza tehnica realizata de un expert autorizat pentru alunecarea de la rambleul prag 9. Tot atunci, comisia a primit si un raport de audit al Autoritatii Aeronautice Civile Romane si a solicitat firmei Dornier Consulting un raport final detaliat.

Cea de-a treia sedinta a avut loc la inceputul acestei luni.incep rambursarileAeroportul International Sibiu a fost complet modernizat cu ajutorul unor credite luate de Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Sibiu, in valoare de 180 milioane de lei, pe o perioada de 25 de ani.

Pentru primul credit, de 140 milioane lei, rambursarile vor incepe in octombrie 2012, iar cel de-al doilea credit, de 40 milioane lei va trebui rambursat doar incepand cu aprilie 2013.

in luna august 2010, o suprafata de cativa zeci de metri dintr-o zona de siguranta aflata in capatul pistei Aeroportului s-a surpat.

Consiliul Judetean Sibiu i-a dat in judecata, anul trecut, pe toti cei care au fost implicati in lucrarile de la Aeroport.Procese la Cluj si Muresintre timp, procesele au fost stramutate la alte tribunale si inca se judeca.

Spre exemplu, procesul intentat de Consiliul Judetean Sibiu si Aeroportul Sibiu celor doi proiectanti, IPTANA si Obermeyer a ajuns la Tribunalul Cluj. Saptamana aceasta a fost un nou termen si Tribunalul Cluj a dispus amanarea solutiei pentru septembrie 2012.

Alt proces, in care Consiliul Judetean si Aeroportul se judeca cu constructorul Max Boegl, IPTANA, Obermeyer, Dornier Consulting se afla pe rolul Tribunalului Comercial Mures, care a stabilit un nou termen pentru prezentarea solutiei in data de 22 iunie.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 24 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 20 octombrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter