SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAeroportul Sibiu o ia iarasi la vale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe modelul binecunoscut al centurii ocolitoare a Sibiului, alunecarile de teren de la Aeroportul international Sibiu cresc in amploare. Din fotografiile realizate in urma cu un an si cele de acum, se vede clar cum, de exemplu, o platforma betonata s-a deplasat metri buni la vale, alaturi de o cantitate semnificativa de pamant. Iar pana la primele lucrari de consolidare va mai trece, cu siguranta, inca o iarna.

Deocamdata, nici la conducerea Consiliului Judetean Sibiu, in subordinea caruia functioneaza Aeroportul, nu se stia clar ce s-a intamplat. `Am fost informat ca au avut loc noi alunecari de teren, dar inca nu stiu exact despre ce este vorba. O sa aflu in perioada imediat urmatoare`, a spus presedintele CJ Sibiu.

In fotografiile din vara anului trecut, se vede o platforma betonata – posibil una din capatul pistei de aterizare/decolare – care are unul din colturi ramas in aer in urma alunecarilor de teren, aparute pe o lungime de 80 de metri. In fotografiile de acum, platforma betonata, lunga de aproximativ zece metri, a alunecat cu totul la vale, cativa metri mai in jos. Alunecarile de pamant care au continuat au mai `pus la pamant` cativa stalpi din gardul perimetral oricum distrus, iar alunecarile de teren dinspre Cristian s-au agravat si in interiorul rambleului care a pornit la vale.

CJ Sibiu nu mai poate da bani

Centura ocolitoare a Sibiului a trecut printr-un proces identic acum aproximativ trei ani, cand santierul parasit nu intrase in conservare. Atunci, lucrari finalizate au inceput sa se degradeze vizibil dupa prima iarna, santuri adanci create in terasamentul centurii ducand chiar si la prabusirea unor bucati din covorul asfaltic deja turnat.

Nici in cazul alunecarilor de teren de la Aeroportul Sibiu nu se poate interveni. `Consiliul Judetean nu poate aluneca fonduri pentru stoparea alunecarilor de teren. Lucrarea aceea este in garantie si noi nu putem interveni in tot acest timp. Raspunderea este a constructorului`, mai spune Martin Bottesch.

Dupa cum s-a putut vedea la procesul deschis pe tema pagubelor produse la Aeroport, constructorii de la Max Boegl nu isi asuma nicio vina pentru costisitoarele defectiuni aparute. Au anuntat, in scris, ca orice remedieri vor fi facute doar la solicitarea CJ Sibiu si doar contra-cost.

Cat timp mai dureaza?

Interventiile la capatul pistei aeroportului sibian nu vor veni tocmai curand. Abia peste o luna va avea loc deschiderea ofertelor asteptate in cadrul licitatiei pentru proiectarea, supervizarea si obtinerea avizelor necesare lucrarilor de reabilitare a defectiunilor produse. Dupa desemnarea firmei castigatoare – care in cel mai fericit caz, cel fara contestatii, va fi stabilita in aproximativ 20 de zile -, vor trece cel putin doua luni si jumatate pana la intocmirea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie si pentru obtinerea tuturor avizelor necesare. Alte doua luni si jumatate sunt rezervate intocmirii proiectului tehnic, a detaliilor de executie si a documentatiei pentru autorizatia de constructie si pentru obtinerea avizelor necesare acestor etape. Apoi, undeva la finele lui ianuarie este asteptata finalizarea documentatiilor de licitatie pentru angajarea unui nou constructor. Care, intr-un caz fericit, ar interveni efectiv prin primavara anului viitor.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 27 iunie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter