SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAeroportul Sibiului: da, Doamne, sa nu se mai intample nimic

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

De rau augur au fost privite articolele publicate acum mai bine de un an de Turnul Sfatului, referitoare la Aeroportul International Sibiu: cele despre `disparitia` depozitului de carburanti, cele legate de usile de la remizele de pompieri executate la dimensiuni prea mici astfel incat autospecialele nu aveau loc sa intre, sistemul centralizat al barierelor din pacare nu exista si asa mai departe. Mai mult, cu ochi rai au fost privite si articolele referitor la fisurile aparute in noul terminal sau cele despre infiltratiile de apa in zona de vest a terminalului.

Toate neregulile legate de constructiile civile ale aeroportului sibian, investitie de peste 70 de milioane de euro, au avut ca termen de remediere data de 26 august 2010. De remarcat ca, in toate cele 21 de situatii in care au fost constatate nereguli, constructorii au fost cei care, pe cheltuiala lor, au efectuat lucrarile de remediere.

Mai ramanea problema acumularilor de apa, o problema cvasicunoscuta si tacit acceptata. Care, pe 27 iulie 2010, este anuntata ca rezolvata. `Aeroportul Sibiu are pus in opera, un proiect de drenare pluvial al terenului in bazinul de retentie si mai departe in raul Cibin si nu a fost vorba de o perforare a straturilor de argila. S-au mai efectuat drenaje care sa rezolve problema acumularilor, din pacate insuficiente, si la aceasta data se pune in opera drenajul care sa rezolve definitiv problema acumularilor de apa`, se arata intr-un comunicat emis de Aeroportul Sibiu.

In aceeasi perioada, consilierul judetean (inca era in functie) Corneliu Bucur, sustine o conferinta de presa in care atrage atentia asupra gravelor probleme de la pista Aeroportului. Profetic, din pacate. Trei saptamani mai tarziu, Consiliul Judetean emite un comunicat de presa in care confirma alunecarea de teren pe o portiune de aproximativ 80 de metri. Instalatia de ghidaj pe timp de ceata a fost scoasa din functiune: in urma alunecarilor au fost rupte cablurile instalatiei. `Lucrarile sunt in garantie, iar cauza alunecarilor va fi stabilita de un expert independent. Costurile vor fi suportate de cei care sunt raspunzatori de calitatea lucrarilor`, anuntatu reprezentantii CJ Sibiu.

Turnul Sfatului a aflat ca aceste probleme legate de posibile alunecari de teren erau cunoscute inca din 2008, fara ca nimeni sa ia vreo masura. Cu toate acestea, dupa cum avea sa descopere Turnul Sfatului din documentele oficiale, `iarba necosita din zona cu probleme a impiedicat un studiu mai amanuntit`. Potrivit acelorasi documente oficiale intrate in posesia ziarului Turnul Sfatului, inca de la producerea alunecarilor de teren, cei de la Max Boegl (firma constructoare) au anuntat ca nu se considera raspunzatori pentru defectiunile aparute. Ba mai mult, au si depus o oferta cu un pret estimativ (care nu a fost facut public de CJ) pentru reabilitarea defectiunilor aparute.

Cu toate acestea, CJ asteapta dupa un studiu care sa indice vinovatii. Sunt alesi constructorul (Max Boegl) si proiectantii (Iptana si Obermeyer). Sunt somati sa isi asume responsabilitatea la finele lui octombrie si li se acorda un termen de 45 de zile in care sa transmita un raspuns. Cele 45 de zile trec degeaba, iar CJ Sibiu pregateste procedurile de contractare a unei firme pentru proiectarea si executia lucrarilor de remediere a situatiei. Nimeni nu vorbeste de sumele necesare, nimeni nu este gasit responsabil din partea beneficiarului. Aeroportul sibian mai anunta o licitatie publica pentru o lucrare aproximata la peste cinci milioane de euro, necesara `asigurarii securitatii perimetrale` a incintei.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 20 decembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter