SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAgenda vietii spirituale

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Suntem in saptamana a 13-a dupa Rusalii. Pericopa evanghelica ne prezinta parabola cu lucratorii viei (Mt 21, 33-44) prin intermediul caruia Iisus traduce intr-un limbaj usor mesajul invataturii Sale. Ea rezuma toata stradania lui Dumnezeu cu lumea aceasta, fiind o parabola istorico-profetica. Istorica pentru ca il situeaza pe Iisus in istoria mantuirii, pe linia promisiunii lui Dumnezeu, dar si profetica pentru ca Mantuitorul le dezvaluia ceea ce urma sa se petreaca cu El este cateva zile.

Ni se spune ca un stapan a sadit o vie, a imprejmuit-o cu gard, a zidit teasc, a cladit turn, dupa care a incredintat-o unor lucratori, iar el a plecat undeva departe. La timpul roadelor, a trimis slujitorii ca sa ia plata cuvenita din roadele viei. Lucratorii insa i-au prins pe acesti slujitori, pe unul l-au batut, iar pe altul l-au ucis cu pietre.

Auzind, stapanul a trimis alte slugi, mai multe decat cele dintai, carora li s-a facut asemenea. in cele din urma l-a trimis pe fiul sau, crezand ca se vor rusina de el. Dar, auzind ei ca acesta este mostenitorul, si-au zis: "Veniti sa-l omoram si sa avem noi mostenirea lui. Şi punand mana pe el, l-au scos afara din vie si l-au ucis".

Deznodamantul parabolei va fi tras chiar de auditori, dovada ca au inteles istorioara, dar niciunul dintre ei nu si-a dat seama ca de fapt Mantuitorul ii adusese in situatia de a-si pronunta singuri sentinta fata de modul cum se purtau si cum se vor purta pana in final cu El.

"Deci, cand va veni stapanul viei, ce va face lucratorilor acesteia?" La care ei vor raspunde la unison: "Pe cei rai ii va pierde, iar via o va da altor lucratori, care-i vor da roadele ei la vreme!"

Talmacirea pildei nu este grea. Omul care a sadit via este Dumnezeu, iar via este lumea. Prin intermediul ei, Mantuitorul rezuma intreaga istorie a lui Israel. Parabola se face ecoul felului in care au fost tratati trimisii lui Dumnezeu in lume - alungati, neascultati, desconsiderati si, in mare parte, ucisi. Mai mult, Iisus le spune ca la un moment dat stapanul viei va trimite pe fiul lui. Dar si pe acesta il vor omori. Mantuitorul profeteste despre Sine, descopera destinul care ii este rezervat Lui insusi.

Dar tot profetic ii avertizeaza ca El este "piatra cea din capul ?? unghiului", iar "cine va cadea pe piatra aceasta se va sfarma, iar pe cine va cadea il va zdrobi".


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 03 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter