SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAgenda vietii spirituale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Suntem in saptamana a 20-a dupa Rusalii. Sf. Ev. Luca ne spune ca Iisus a vindecat pe servitorul sutasului roman, a doua zi s-a dus intr-o cetate numita Nain, insotit de ucenici si de multime multa (Lc 7, 11-16). La portile cetatii, insa, a fost intampinat de un convoi funerar care il conducea pe ultimul drum pe un tanar, singurul copil al mamei sale, iar ea era vaduva.

Plansul femeii vaduve care-si pierdea ultimul fiu L-a facut pe Mantuitorul Iisus Hristos sa-i fie mila de ea si i-a zis: "Nu mai plange!" Dupa care S-a apropiat de sicriu si a zis: "Tinere, tie zic: Scoala-te!", iar cel ce fusese mort s-a ridicat si a inceput sa vorbeasca, iar Iisus l-a dat mamei sale. Cei care au fost martori ai acestei minuni, cuprinsi de frica, preamareau pe Dumnezeu zicand: "Prooroc mare s-a ridicat intre noi si Dumnezeu a cercetat pe poporul Sau".

Nu este putin lucru sa zici unui mort: "Scoala-te", intoarce-te la viata. Asa ceva nu poate decat stapanul vietii si al mortii, Creatorul lumii si al vietii.

Trei morti a inviat Iisus in timpul activitatii Sale pamantesti: pe fiica lui Iair, o copila, pe acest tanar din Nain si pe prietenul Sau, Lazar, dupa patru zile. Putea sa-i invie pe toti mortii din vremea Sa, insa nu a facut-o. Mantuitorul n-a oprit definitiv moartea, nici pentru cei pe care i-a inviat. Ei au murit mai tarziu, iarasi. Dumnezeu n-a facut moartea si nu se bucura de pieirea celor vii. El e trist pentru stricaciune si moarte. Moartea este un accident in viata omului, ca urmare a pacatului. Samanta mortii a semanat-o Adam, din ispitirea celui rau, atunci cand a intors fata sufletului de la fata lui Dumnezeu. Caci moartea insemana despartire de Dumnezeu, iar boldul ei este pacatul pentru care Adam a fost izgonit din Rai, de la Pomul Vietii.

Dumnezeu a ingaduit moartea pentru ca in ea moare pacatul. in ea se sfarseste mandria, orgoliul si trufia celui care se credea stapanul lumii. Oricat de minunat te-ai crede, oricine ai fi, vine moartea si iti spune cine esti. Caci moartea este intr-adevar moartea orgoliului.

Dumnezeu este viata, izvorul vietii, iar numai in Hristos moartea este biruinta. El este cu adevarat Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul. Numai el a sfarsit din viata, prin inviere.

Mantuitorul a venit inaintea noastra cu propria Sa inviere din morti, aratandu-ne cum o sa fim, ce trupuri vom avea dupa a doua venire a Sa si ne-a aratat si mijloacele prin care putem sa avem parte de viata vesnica: "Amin, amin zic vou: Cel ce asculta cuvintele mele si crede in Cel ce M-a trimis pe Mine are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat din moarte la viata" (In 5, 24).

Deci, vesnicia noastra atarna de noi, atarna de ascultarea si credinta noastra in Dumnezeu. A invia un mort este, desigur, o minune mare, dar intoarcerea sufletului la credinta, adica invierea sufletului din moartea pacatelor si a patimilor nu este cu nimic mai prejos.

Caci iubirea Mantuitorului pentru noi toti este aceeasi si azi si in veci. El ne striga, ne cheama cu apelativul: Tinere, Eu iti zic: Scoala-te! Trezeste-te din moartea sufleteasca a pacatelor, ca sa fie viu si sufletul si trupul tau.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 iulie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter