SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Agenda vietii spirituale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Suntem in saptamana a 25-a dupa Rusalii. Pericopa evanghelica a saptamanii (Lc 10, 25-37) ne prezinta Pilda samarineanului milostiv.

Ni se spune ca la Iisus a venit un invatator de lege, care I-a pus o intrebare esentiala cu gandul de a-L ispiti, de a-L pune la incercare: "invatatorule, ce sa fac sa mostenesc viata de veci?". La care Mantuitorul il intreaba pe el: "Ce este scris in lege? Cum citesti?". Iar el, raspunzand, a zis: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta si din tot sufletul tau... iar pe aproapele tau ca pe tine insuti". La care Iisus ii raspunde: "Drept ai raspuns, fa aceasta si vei fi viu". Åži fiindca acest invatator voia sa stie cine este aproapele, in viziunea Mantuitorului, intrucat evreii iubeau numai pe cei din neamul lor, a zis catre Iisus: "Cine este aproapele meu?".

La aceasta noua intrebare, Mantuitorul ii va raspunde indirect, prin frumoasa pilda cu samarineanul milostiv. in pilda se spune ca: "un om cobora de la Ierusalim la Ierihon si a cazut intre talhari care, dupa ce l-au dezbracat si l-au ranit, au plecat lasandu-l pe jumatate mort. Din intamplare, un preot cobora pe calea aceea si, vazandu-l, a trecut pe alaturi. De asemenea si un levit... iar un samarinean, mergand pe cale, a venit la el si, vazandu-l, i s-a facut mila si apropiidu-se i-a legat ranile... dupa care, punandu-l pe dobitocul sau, l-a dus la o casa de oaspeti si a purtat de grija de el..."

Acum Iisus este cel care il intreaba pe invatatorul de lege: "Care din acesti trei ti se pare ca a fost aproapele celui cazut intre talhari?" Raspunsul acestuia va fi: "Cel care a avut mila de el", la care Mantuitorul ii spune: "Mergi si fa si tu asemenea". Este cuvantul cu care incheie aceasta pilda.

Din aceasta pilda reiese ca orice om ajuns la necaz, indiferent de neam sau religie, cunoscut sau necunoscut, prieten sau dusman, este aproapele nostru si trebuie ajutat. Mantuitorul, prin aceasta pilda, a lasat in istorie nu numai definitia aproapelui, ci si a generozitatii. Toti suntem frati si, prin urmare, fata de fiecare sa avem aceeasi bunatate. Caci lumea de astazi este un nesfarsit drum intre Ierusalim si Ierihon, pe care zac cei mai multi semeni ai nostri in mizerie, saracie si intuneric. De aceea fiecare dintre noi poate fi un samarinean milostiv care cu untdelemnul iubirii de frate sa aline ranile sufletesti si trupesti ale aproapelui. Åži noua, astazi, la inceputul acestui post, Mantuitorul ne spune: "Mergi si fa si tu asemenea!". Sa fim mai buni! Sa daruim mai mult! Sa ne aducem aminte de cei de care de obicei nu ne amintim! Sa facem si noi asa, pentru a fi vii si a mosteni imparatia Cerurilor!

De miercuri, 14 noiembrie, intram in Postul Nasterii Domnului, sau al Craciunului. Acest post a fost randuit de biserica spre a pregati credinciosii pentru intampinarea si praznuirea cu vrednicie a sarbatorii nasterii cu trup a Mantuitorului. Acest post aduce aminte crestinilor de patriarhii si dreptii Vechiului Testament, care au petrecut timp indelungat in post, in asteptarea si nadejdea venirii lui Mesia - Izbavitorul.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 12 noiembrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter