SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAgentiile nu reusesc sa se asocieze

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Desi la finele lunii noiembrie, reprezentantii celor mai mari agentii imobiliare au anuntat ca sigura infiintarea unei asociatii, ideea a picat din nou.
Agentiile imobiliare din Sibiu incearca de mai multi ani reinfiintarea unei asociatii care sa aduca ordine si profesionalism pe piata imobiliara din Sibiu. Intentia manifestata de un nucleu al agentiilor din Sibiu a capatat din nou contur la finele lunii noiembrie din 2007. Atunci, principalii patroni de agentii s-au pus de acord asupra infiintarii asociatiei, asupra stabilirii unui sediu si au declarat ca sunt fermi decisi sa duca ideea la capat. O noua intalnire era stabilita ulterior, la doua saptamani, pentru crearea unui statut. Reuniunea nu a mai avut insa loc si, de atunci, nimic nu s-a mai miscat in directia infiintarii mult disputatei asociatii. in acest moment, pesimismul domina din nou in randul agentilor si patronilor de agentii din Sibiu. "Nu s-a mai facut nimic in directia infiintarii asociatiei din cauza lipsei de interes. Multi nu vor sa lucreze in mod profesionist", declara Bogdan Gicu, patronul agentiei Prestland Company. Acesta considera ca o asociatie a agentiilor imobiliare din Sibiu nu va exista peste multi ani de acum inainte.
Aproape de aceeasi parere este Constantin Şovaiala, patronul agentiei imobiliare Lucky Home. Acesta este de parere ca doar o lege ferma ar putea convinge agentiile imobiliare sibiene sa formeze o asociatie care sa coordoneze mai bine activitatea de pe piata locala. "Multi prefera haosul. Doar o lege ar putea sa ii determine pe acestia sa contribuie la infiintarea unei asociatii locale", arata Constantin Şovaiala.
Ideea infiintarii unei asociatii a agentiilor sibiene de pe piata imobiliara are ca scop profesionalizarea activitatii si eliminarea practicilor nelegale si neconcurentiale din domeniu. Cu alte cuvinte, asociatia ar putea duce la crearea unei baze comune de date si la disparitia, teoretic, a comisioanelor si aranjamentelor "la nergu" practicate de unii din jucatorii actuali. Asociatia ar putea oferi continuitate si seriozitate membrilor, ar contribui la imbunatatirea imaginii agentilor imobiliari, dupa cum mai arata cei care au avut initiative in sensul infiintarii ei. Agentiile serioase asociate ar putea contribui la excluderea de pe piata a firmelor infiintate si disparute peste noapte, prin care anumite persoane urmaresc realizarea unor sume mari de bani din tranzactii mai mult sau mai putin legale.
in judetul Sibiu, dar in special in orasul Sibiu si in orasele mari, functioneaza in prezent in jur de 140 de agentii imobiliare. Multe dintre ele sunt reprezentate de o persoana fizica ce isi face curaj si isi infiinteaza agentia pana vinde un apartament doua, apoi dispare de pe piata. Potrivit planurilor initiale ale patronilor de agentii care au dorit formarea unei asociatii, un prim pas al uniunii ar trebui sa fie incheierea unor protocoale cu OPC si Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu. impreuna cu aceste institutii, asociatia ar trebui sa efectueze unele controale la toate agentiile imobiliare care activeaza in Sibiu si sa duca la curatarea pietei de firmele depistate cu nereguli. Teoretic.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter