SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAgentiile supravietuiesc din inchirieri

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Agentiile imobiliare se bazeaza aproape exclusiv pe inchirieri, in acest moment, "gheata" de pe piata amenintand cu falimentul firmele mici din domeniu.

Vanzarile de apartamente raman exceptii savuroase pentru majoritatea agentiilor imobiliare din Sibiu intr-o perioada in care preturile scad, iar cererea aproape nu exista, sustin jucatorii din piata. Singurul sector care misca este cel al chiriilor, care asigura o supravietuire a agentiilor mici. Marii jucatori vad insa vremuri mai grele si estimeaza ca o buna parte din agentiile din Sibiu nu vor rezista socurilor de dupa cutremurul imobiliar inceput in toamna anului trecut.

Bogdan Gicu, patronul agentiei Prestland Company si presedintele filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare, crede ca agentii imobiliari au sanse sa treaca peste aceasta perioada doar daca isi reduc din cheltuieli. "Agentiile pot trai din tranzactiile cu inchirieri, daca isi reduc din cheltuieli. Nu este nevoie sa dea oameni afara pentru ca, in general, agentiile din Sibiu au foarte putini angajati", spune Bogdan Gicu. El mai crede ca o diferenta pe piata va face in perioada urmatoare portofoliul de clienti si felul in care agentiile au avut grija de acestia pe parcursul anilor trecuti.

Despre "sanatatea buna" a sectorului chiriilor spune si Dan Negrea, managerul uneia din cele mai mari agentii din Sibiu, Immoland Company. in opinia lui, chiriile chiar au scazut usor in ultima perioada si datorita faptului ca au fost proprietari de apartamente care au mutat locuintele de la vanzare, la inchiriere. Şi in aceste conditii, managerul vede greutati mari pentru agentiile mici. "Dupa cum am inteles, sunt cateva firme din Sibiu care au inchis", spune Dan Negrea, care considera ca Sibiul nu va putea face nota discordanta in conditiile in care, spune el, numai in Bucuresti, in ultimele luni, s-au inchis peste 300 de agentii imobiliare. Managerul de la Immoland se arata insa increzator in semnalul dat de Banca Nationala, prin relaxarea usoara a creditelor ipotecare. "Piata nu este inghetata in acest moment. Am avut cateva tranzactii zilele trecute, dar cu banii jos. Probabil ca, mai tarziu, persoanele vor putea accesa din nou credite, fapt care va misca din nou piata", declara Negrea.

intre timp, preturile apartamentelor au ajuns la un nivel greu de estimat anul trecut. "Avem niste scaderi de preturi intre 10 si 15 la suta la segmentul de apartamente si cu 50 la suta la mansarde, comparativ cu perioada de acum sase luni", mai spune Bogdan Gicu. "in acest moment, avem la vanzare un apartament de doua camere cu 48.000 de euro si chiar in zona buna", da exemplu Negrea, care concluzioneaza ca diferenta de pret fata de nivelul de anul trecut este de circa 25-30 la suta. El mai arata ca, in opinia lui, preturile de acum vor persista cel putin pana in vara.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 21 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter