SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAGNITA FARA STARE CIVILA

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primul punct al ordinei de zi, din sedinta ordinara a Consiliului Local al orasului Agnita din luna iulie a fost un proiect de hotarare privind aprobarea organigramei si a statutului de functii pentru aparatul de specialitate al Primarului si a Serviciilor Publice.

Explicatiile date de primarul Curcean Marius Radu, privind acest proiect i-a lasat pe consilieri fara replica, si asta pentru ca era vorba de hotararea guvernului privind restructurarea functionarilor din primarii.

Conform hotararii, la Primaria din Agnita s-a reorganizat Serviciul de Evidenta Populatiei. Normativele trimise prevad ca Serviciul de Evidenta a Populatiei este compus din minim 3 persoane iar pentru orase pana la 22000 de locuitori, maxim 3 persoane.

in acest sens in orasul Agnita cu 11500 de locuitori, pentru evidenta lor sunt suficienti trei angajati si nu patru ca pana in prezent.

Cei care au emis hotararea au omis faptul ca Serviciul de Evidenta Populatiei de la Primaria din Agnita se ocupa cu peste 28000 de persoane, orasului fiindu-i arondate inca 8 comune. O alta hotarare mai continea o mentiune conform careia posturile persoanelor provenite de la Ministerul de Interne, adica din politie, nu pot fi restructurate, asa ca singurul post ce trebuia desfiintat era cel de la Starea Civila.

Primarul Curceanu a cerut precizari cu privire la situatia evidentei persoanelor din cele 8 comune. Raspunsul a fost pe masura hotararii si a normativelor. Serviciul de Evidenta Populatiei din Agnita este obligat sa presteze servicii ca si pana acum, adica pentru 28000 de mii de locuitori, desi, normarea se face doar pentru populatia orasului.

in raspunsul primit de primar se mentiona faptul ca acest lucru va dura pana cand in cele 8 comune va fi infiintat Serviciul de Evidenta Populatiei care va avea cate trei angajati. Adica se desfiinteaza postul de la Starea Civila din Agnita, urmand sa se infiinteze 24 de posturi in cele 8 comune.

Membrii Consiliului Local n-au avut alternativa si au aprobat proiectul initiat de primar, conform hotararii guvernamentale.

Pentru ca asa-i in democratia noastra originala. Autonomia locala inseamna dreptul celor alesi de locuitorii orasului, de a aproba hotararile Comitetului Central, pardon, Guvernului Romaniei. Maine, poimaine vor avea dreptul si poate datoria sa trimita inteleptilor conducatori telegrame de felicitare conform unor mai vechi obiceiuri.

Pana atunci, zilnic la usa biroului de Stare Civila din Agnita, multi cetateni asteapta sa le fie eliberate documentele. Acum, tot mai multi, din cei plecati prin strainatati, vin sa solicite diverse acte si mai ales certificate de nastere internationale

O adresa primita de la Ministerul de Interne mentioneaza ca politistii nu au voie sa elibereze documente de stare civila pentru ca "acestia nu fac parte din aparatul propriu " al primarului. Adica, nu pot primi atributii pentru ca nu fac parte din aparatul de specialitate al primarului, dar fiind vorba de restructurare fac parte din acest aparat fara sa poata fi restructurati.

Postul de la Starea Civila din Agnita s-a desfiintat, primarul sa se descurce.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 06 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter