SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAgnita nu poate sa ramana fara spital

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aceasta a fost declaratia primarului Marius Radu Curceanu, la inceputul sedintei ordinare a Consiliului Local Agnita.

Inainte de a se intra in ordinea de zi a sedintei, 27 de angajati ai Spitalului Orasenesc, prezenti in sala, au cerut sprijinul primarului si Consiliului Local, pentru a nu fi desfiintat spitalul. Lia Munteanu, reprezentanta angajatilor,a cerut permisiunea ca jvineri, 11 februarie sa se organizeze un miting de protest, in curtea spitalului, impotriva proiectului de desfiintare..

in raspunsul sau, Radu Curcean, i-a informat pe solicitanti ca sunt de aceeasi parte a baricadei si va face toate demersurile lagale, impreuna cu managerul Nicolae Prisca, pentru ca spitalul din Agnita sa functioneze in continuare. Daca aceste demersuri nu vor avea rezultat pozitiv, va cauta, impreuna cu ceilalti primari din asociatia Valea Hartibaciului, solutii pentru ca locuitorii acestei zone sa nu moara cu zile, pana vor ajunge la un spital supraaglomerat din Sibiu. Este de acord cu organizarea mitingului si va fi alaturi de angajatii spitalului pentru ca are aceleasi interese cu ei.


Consiliera Aurica Muntean a constatat ca, Spitalului din Agnita intotdeauna i s-au alocat cu zgarcenie fonduri si ca, pentru mentinerea lui, Consiliul Local a trebuit sa aprobe bani din bugetul orasului. Nu poate concepe ideea ca aceasta unitate sa devina azil.


Nicolae Prisca, in calitate de manager al spitalului si de consilier local, a prezentat situatia administrativa a unitatii si a vorbit despre actiunile anterioare aparitiei orasului Agnita pe lista ministerului. Toate analizele facute de Directia de Sanatate Publica Sibiu, prezentate la Prefectura, excludeau posibilitatea desfiintarii acestui spital, si este convins ca nu s-a tinut cont de nici un fel de criteriu. Posibilitatile de a se asigura asistenta medicala bolnavilor sunt in crestere, a contactat doi medici tineri care si-au terminat rezidentiatul, si sunt dispusi sa vina la spitalul din Agnita iar in ceea ce priveste dotarea tehnica este pe cale sa achizitioneze un Analizator Automat de Biochimie.

Le-a promis angajatilor ca va fi impreuna cu ei la miting, pe care il doreste sa fie civilizat, sa nu cada in derizoriu si mai ales sa nu se lasa atrasi in lupte politice. Pentru mentinerea Spitalului Orasenesc Agnita trebuie sa lupte toti locuitorii Vaii Hartibaciului, indifirent de culoarea politica, indiferent de simpatiile sau antipatiile partinice. Este batalia tuturor cetatenilor si a tuturor primarilor care sunt din toate partidele si toti au acelasi scop,
sa nu se desfiinteze spitalul.


Spitalul din Agnita a mai trecut prin perioade dificile. in anii 1994-1995, locuitorii orasului Agnita si ai satelor arondate, au strans bani si alimente pentru a se asigura mancare si medicamente bolnavilor. Atunci au dovedit ca pot sa-si salveze spitalul. Vor dovedi si acum acest lucru pentru ca fara acest spital foarte multi vor avea de suferit.


Membrii Consiliului Local merita felicitari pentru optimismul lor, pentru hotararea de a mentine spitalul. Ei au aprobat in unanimitate suma de 65000 lei (RON) din bugetul orasului, necesara pentru achizitionarea Analizatorului Automat de BiochimieMasini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 09 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter