SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAi Internet, ai manuale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a semnat luni, 13 octombrie, ordi-

nele de ministru privind aprobarea manualelor digitale la diferite discipline pentru clasele intai si a II-a. Astfel, elevilor le-au fost puse la dispozitie manuale digitale la disciplinele: "Matematica si explorarea mediului ", pentru clasele intai si a II-a, "Comunicare in limba romana ", clasa a II-a, "Comunicare in limba moderna - limba engleza ", clasele intai si a II-a, "Comunicare in limba materna maghiara ", clasa intai si "Comunicare pentru minoritati ", clasa intai. Toate manualele de la editurile care au castigat licitatia sunt deja publicate pe manuale.edu.ro. De miercuri, cadrele didactice pot folosi manualele la clasa, disponibile pana la achizitionarea pachetului manual tiparit. Noile manuale sunt parte a unui proces de modernizare a educatiei, de adaptare a ei la realitatile societatii contemporane, potrivit unui comunicat al MEN, publicat pe edu.ro. Procesul de actualizare si modernizare a manualelor se desfasoara in paralel cu revizuirea programelor scolare pentru invatamantul preuniversitar.

invatatorii, pusi sa aleaga

 incepand de ieri si pana in data de 22 octombrie, cadrele didactice din invatamantul primar vor trebui sa aleaga din manualele digitale puse la dispozitie de MEN cele mai bune variante, adecvate nivelului de pregatire a clasei. Scolile vor face comenzile pentru manualele in format tip[rit si digital si le vor transmite inspectoratelor scolare si Centrului National de Evaluare si Examinare. La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va incheia contracte cu ofertantii care au castigat licitatia, pentru achizitionarea manualelor cerute de unitatile de invatamant. Editurile care au castigat licitatia vor tipari manualele si le vor distribui catre inspectoratele scolare judetene. 

Avantajele folosirii manualelor digitale

Ministerul Educatiei Nationale a tinut sa precizeze si avantajele folosirii manualelor digitale. Potrivit MEN, manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate si sporesc gradul de interes al elevilor. Astfel, contribuie la cresterea calitatii si performantelor actului educational. Un alt avantaj este acela ca manualele digitale prezinta mai multa rigoare in privinta calitatii continutului. Manualele sunt valabile patru ani, insa exista posibilitatea de a fi folosite pentru inca doi ani scolari. Exista, insa, o conditie, aceea ca valabilitatea lor sa nu fie extinsa inainte de a fi reevaluate. MEN a anuntat ca manualele scolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata valabilitatii lor.

Clasa intai, fara manual de "Comunicare in limba romana "

Deocamdata, lotul de manuale pentru disciplina "Comunicare in limba romana ", pentru clasa intai, contestat de cativa ofertanti participanti la licitatie, nu a fost publicat. Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca asteapta decizia Consiliului de Solutionare a Contestatiilor.

Un laborator in scoala, pentru toti elevii de clasele intai si a II-a

Exista, insa, si o mare intrebare in toata aceasta situatie. Au toate scolile din Romania conditii de accesare a manualelor digitale? intr-adevar, manualele pot fi accesate gratuit, insa ce se intampla in cazul scolilor unde nu exista dotarea necesara? Cel mai probabil, invatatorii nu pot decat sa astepte pana ce vor primi varianta tiparita, ceea ce inseamna ca elevii vor mai sta o perioada de timp fara manuale, avand in vedere ca listele cu variantele pentru tiparit vor fi trimise catre edituri abia saptamana viitoare.

Din fericire, judetul Sibiu se inscrie pe lista celor care dispun de conditiile necesare pentru ca invatatorii, impreuna cu elevii, sa poata accesa Internetul in scoli si, prin urmare, manualele digitate. Inspectorul si purtatorul de cuvant al I~J Sibiu, Livia Cretulescu, a confirmat ca in toate scolile din judetul Sibiu exista retea de internet. ~colile sunt dotate cu cate un laborator cu calculatoare conectate la reteaua de internet, insa acest lucru inseamna si faptul ca elevii isi vor face orele pe rand. Pana ce vor avea pe banci manuale tiparite, care pot fi rasfoite lejer, elevii vor fi nevoiti sa se foloseasca de laboratoarele de internet din scoli.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 17 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter