SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAjutati bolnavii de scleroza multipla

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Sibienii care iubesc muzica clasica si in plus doresc sa le intinda o mana de ajutor bolnavilor care sufera de scleroza multipla (SM) au ocazia sa imbine utilul cu placutul. Societatea de Scleroza Multipla din Romania (SSMR) ii invita la Concertul Caritabil de Orga si Trombon, organizat in beneficiul bolnavilor cu SM, care va avea loc la Biserica Sfanta Ursula din Sibiu, miercuri, 30 aprilie. Scopul acestui eveniment, desfasurat sub patronajul Prefecturii si Primariei Sibiu, este sa contribuie la dezvoltarea de proiecte locale destinate persoanelor cu SM din Romania. in Romania exista in momentul de fata, 15 organizatii ale persoanelor care sufera de aceasta afectiune, care si-au propus cresterea calitatii vietii acestor oameni. Fondurile stranse prin intermediul concertui vor ajuta cei peste 1000 de pacienti cu SM, aflati in evidenta Societatii de Scleroza Multipla din Romania, prin intermediu organizatiilor locale.

500 de lei – venitul lunar al unui bolnav de SM

Scleroza multipla este boala adultului tanar, ceea ce inseamna ca persoana cu SM este diagnosticata in momentul debutului sau pe piata fortei de munca sau la inceputul vietii de familie. Odata diagnosticate, persoanele cu SM primesc din partea statului pensie de invaliditate pentru ani in care a activat pe piata fortei de munca, aceasta in situatia in care persoana a lucrat inainte de a fi diagnosticata, plus indemnizatia pentru persoana cu handicap. In total, o persoana cu SM are de obicei un venit lunar de 500 de lei, ceea ce ii face imposibila contractarea de servicii de kinetoterapie si gimnastica medicala. in Romania nu exista servicii medicale sau socio-medicale special create pentru persoanele care sufera de aceasta boala, afectiune care necesita atentie speciala. In cazul SM nu se cunosc cauzele, nu se pot realiza activitati de preventie, nu se poate preconiza evolutia bolii si nu exista un tratament de vindecare. Prezenta sibienilor la concert va asigura insa fondurile necesare pentru a contribui la sprijinirea persoanelor cu SM, respectiv suport emotional, consiliere, informare si sprijin financiar.

Statistici sumbre

Potrivit statisticilor, 2 la suta dintre romani sufera de SM, incidenta bolii este de doua ori mai mare la femei decat la barbati, iar 63 la suta dintre persoanele cu SM au ca sursa de venit pensia de invaliditate.
Responsabilitatea pentru ingrijirea semenilor nostri in suferinta ne revine tuturor. SSMR este o federatia care reuneste organizatii neguvernamentale al caror domeniu de activitate este SM. Misiunea SSMR consta in dirijarea miscarii nationale de SM cu scopul de a imbunatati calitatea vietii persoanelor afectate de SM prin implicarea organizatiilor locale membre, participare publica activa si dezvoltarea de parteneriate la nivel intern si extern.
de Adina ALEONTE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
rudolf leonard ( 07.11.2009 10:17 )
Bolnav de cancer la 24 de ani

Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).

Vă rog ajutaţi-mă dacă nu pot să mor.

E-mail: rudolfleonard@yahoo.com

Telefon: 0757205495

Vă mulţumesc anticipat.

Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor???

Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. Trimite acest mesaj tuturor celor care ar putea să dea o mână de ajutor.


  

Anonymous ( 26.04.2010 07:05 )
Rudolf leonard :

Bolnav de cancer la 24 de aniMă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR :

RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor!

E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495


  

Alte stiri adaugate sambata, 19 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - FITS 2016

FITS 2016
~ 20 martie 2018 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 21 iunie 2015 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 21 06 2015 03:24 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 18 octombrie 2017 )
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter