SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAlegatorii au devenit doar... numere!?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O coalitie, o asociere de partide trebuie sa aiba in vedere cine sunt membrii coalitiei si care este forta de atractie a coalitiei.

Fiecare alianta are un dusman sau mai multi in interior sau in afara ei. Partidul care construieste aliante vrea sa-si mentina rolul de constructor al aliantei, dar acelasi partid poate deveni motorul distrugerii aliantei cand slabeste rolul celorlalti membri ai aliantei pentru a-i subordona.

Partidele intra si ies din aliante deoarece nu se simt legate de niciun segment social, ci sunt legate doar de interese de grup sau personale. Se intorc repede impotriva aliatului, daca au oportunitatea altei aliante in care grupul nou format ofera sanse mai mari. Cand sunt mai multe alternative, o singura alternativa nu supravietuieste mult.

Exista si partide politice care nu au puncte de vedere comune, nici nu pot forma aliante, dar se pot asocia cu alte partide din interese de grup sau interese personale trecatoare. Pentru toate partidele, interesele de grup sunt mai puternice decat ideologiile si conserva (pastreaza) miscarile si asocierile intre partidele politice. in politica poti porni si de la idei gresite, false, mai ales cand nu sunt ale tale. Politica este un calcul al intereselor de grup ca sa cucereasca si sa pastreze puterea politica si sa acapareze si puterea economica.

PNL s-a reorientat si a plecat de la centru spre centru stanga, dar aliat cu PSD, si a facut politica mai mult de stanga si si-a compromis propria ideologie. PNL nu a mai actionat nici conform ideologiei liberale vechi, nici conform ideologiei liberale post-moderne. Aceasta a favorizat PSD-ul, care s-a impus si ideologic in alianta fara teorie, ci in practica politica... si a operat cu cifre, nu cu indivizi ca sa-si afirme si ideologia. Alegatorii au devenit doar numere. Masele sunt importante, nu indivizii.

Nasterea, botezul si cununia in USL au dat prilejul multora dintre politicieni sa se bucure si sa se considere victoriosi impotriva dusmanului comun (Basescu), care a rezistat chiar daca a mai schiopatat din cand in cand, iar acum are prilejul sa participe si la divortul celor doi "soti" din alianta USL si sa-i compatimeasca pe micutii copii de langa ei. La divort, niciunul dintre cele doua partide nu vrea sa-si piarda prestigiul, ci fiecare vrea sa ramana deasupra celuilalt ca sa-si poata masca vinovatia pentru iesirea din alianta. Niciunul dintre cele doua partide nu vrea sa se simta condamnat. Oricum ambele raman in culpa, fiindca aproape tot timpul au convietuit fals, ca sa poata duce electoratul in eroare. Dar sa nu ne inchipuim ca noua coalitie USD va convietui la lumina soarelui mult timp.

Cand un partid politic sau o alianta preia puterea de la un alt partid sau alianta, minciuna preluata este inlocuita cu alta minciuna. Minciuna a ramas permanenta in politica romaneasca, incepand cu anul 1989.

USD va privatiza, ca si USL-ul, puterea politica si va privatiza si puterea Parlamentului. PSD si PNL au construit un drum care ne-a oprit pe timp indelungat ca sa ajungem la nivelul tarilor europene dezvoltate...

USD-ul s-ar putea sa urmeze acelasi drum daca fortele partidelor care il formeaza nu-si cunosc inamicul din interior si nu vor raspunde cu santaj la santaj sau vor ajunge la virtutea evreului care este si in sangele nostru. Aceasta da posibilitatea ca sa avem "Parlamente" sezoniere active, functionale dupa interesele de grup, dupa interesele de marire, de capatuire etc. ┼×i asa se va continua pana cand poporul e un simplu spectator care isi goleste punga ca sa ingrase niste indivizi care, alesi fiind, nu se mai uita la popor sau se uita chioras si se intreaba "... ce mai vor si astia, ca doar ne-au ales", sau "ca sa fim aici sus nu sa fim alaturi de ei...".

Cand e vorba de popor, toti cei alesi se considera si se justifica fiind legitimi. Odata ajunsi sus, intra intr-o alta legitimitate, care este numai a lor, fara sa mai vorbeasca de legitimitatea poporului. Minciuna, imoralitatea au devenit legitime, nu le mai sanctioneaza nimeni. Au devenit proprietatea celor alesi si raman sa functioneze ca principii intre multi dintre cei alesi. Cel mai puternic invinge pe cel mai slab, il face sa fie si mai slab ca sa-i ramana aliat, ca altfel n-ar mai putea exista. Cel slab (Oprea) il priveste pe cel tare cu gandul ca o parte din ciolan ii ramane si lui. Cel tare ii leaga de el pe cei slabi ca sa nu-i scape, ca morala si principiile sunt pe masura partidului.

Morala lipseste din politica si a fost inlocuita cu politica moralei care se poate constata in miscarile partidelor, in coalitii si aliante, miscarile multor politicieni care sunt apti pentru orice tip de morala cu principii noi... dupa interesele personale sau de grup. PSD-ul a ajuns in stadiul in care si moral si-a valorizat suveranitatea, procentele obtinute la ultimele alegeri. Nu e important cum s-a ajuns la suma finala, ci importanta este suma care il diferentiaza de alte partide.Ioan MATE┼×


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 25 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 28 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter