SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAlianta PSD-PC-PNL. Amintirile de alta data

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Au fost adversari, au fost impreuna, au fost dusmani, s-au impacat si s-au despartit din nou. O relatie politica asa cum se intampla de obicei pe plaiurile noastre. Prieteni in perioada Conventiei, dusmani in Alianta DA, prieteni acum din nou. De data asta oficial, prin constituirea Aliantei PC-PNL, iar ceva mai apoi si prin alaturarea PSD.

Va mai amintiti de Eftimie Costeius De Gheorghe Tulucs De Iosif Moldovan, Ilie Stoica, Ioan Cindrea, Cornel Stirbet, Amalia Balasoius Au impartit o istorie ce sta sa se intoarca.

Este foarte posibil ca de anul viitor Gheorghe Tuluc, Ioan Cindrea, Mircea Cazan si altii sa-si negocieze locurile pe lista. Sa negocieze listele de primari si cele de consilieri. Acestea sunt doar o parte din considerentele de la care pleaca noua constructie politica.

Alianta ar urma sa promoveze candidati unici la alegerile locale si legislative in tentative de a lasa PD-L cu cat mai putini alesi. Aceasta este propunerea cu care vine PSD, propunere ce apare deja in statutul aliantei formate intre PC si PNL. Social democratii propun si modificarea Legii alegerilor locale si a celor parlamentare, astfel incat primarii, sefii de consilii judetene, senatorii si deputatii sa fie alesi prin vot direct, intr-un singur tur. Candidatul la presedintie ar urma sa fie ales in urma unui sondaj de opinie realizat la nivel national, in care sa fie masurat gradul de popularitate al fiecarui candidat.

Pana sa se ajunga acolo, nici conservatorii, nici liberalii sau social-democratii nu pot uita prin ce au trecut pana sa se ajung aici. Rivalitatea dintre cele doua organizatii locale, PSD si PC dateaza inca de pe cand aceste partide se numeau PDSR si PUR. Un moment cel putin ciudat a fost atunci cand Ilie Stoica a fost ales senator pe listele PSD, dupa o campanie puternica impotriva acestui partid. Acelasi Ilie Stoica, care fusese acuzat ca a batut soferul unuia dintre liderii PSD Avrig. Tot atunci, cand oamenii de afaceri din PUR au declarat public, in frunte cu Eftimie Costeiu ca societatile pe care le conduc sunt hartuite de controalele efectuate de institutiile statului la comanda liderilor PSD.

Privita cu suspiciune inca de la inceput, pana la urma s-a produs o alianta PSD-PC, destramata insa imediat dupa alegerile prezidentiale castigate de Traian Basescu. Atunci a venit vremea Aliantei DA, compusa din PD si PNL, alaturi de " solutia imorala` PC.

O parte din liderii conservatori si-au dorit o alianta PSD-PNL-PC inca din ianuarie 2008, insa ideea a fost respinsa de toate cele trei partide. Candidatul la presedintia PC, din acea vreme, Florin Anghel, declara atunci chiar la Sibiu ca PC va face parte dintr-o alianta ce va aduna PNL si PSD, la alegerile generale din toamna anului 2008. " Este o varianta pentru PC, nu pentru noi. Nu sunt astfel de discutii. PSD va merge singur atat la alegerile locale, cat si la alegerile generale. Se poate vorbi doar de o alianta a stangii, cu structurile sindicale si a organizatiilor de pensionari", declara atunci presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.

Pentru alegerile de anul viitor, planul noii aliante este ca parlamentarii care si-au castigat locurile sa candideze in continuare, insa este de datoria PNL ca PC sa primeasca 12 colegii eligibile pentru Camera Deputatilor si sase pentru Senat. " Personal, cred ca se va merge pe alegeri separate si cu sustinere din partea PSD si a aliantei de dreapta PNL – PC pentru primarii si presedintii de consilii judetene. Este o mare alianta impotriva puterii PD-L`, spune presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.

CASETA

Presedintii PC (PUR) Sibiu:

Amalia Balasoiu (Cindrea) 1997 – 2003

Iosif Moldovan 2003-2008

Gheorghe Tuluc 2008 - prezent

de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter