SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Alma Mater": 2.800 de absolventi, toti cu licenta promovata

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Flexibilitate

Desi numarul programelor de studiu de la "Alma Mater" este mic in comparatie cu cel intalnit in alte universitati, el este conceput astfel incat sa ofere calificari in domenii largi: "@n concordanta cu cerintele actualei perioade de mari transformari in termen foarte scurt, trebuie sa desfasuram programe de studii pe domenii mult mai largi, pentru evitarea dezechilibrelor pietei fortei de munca, printr-o cunoastere cat mai buna a cererii mereu diversificate a acesteia, din tara si din strainatate. De asemenea, in contextul integrarii tot mai accentuate a Romaniei in Uniunea Europeana, trebuie acceptata si asumata necesitatea invatarii pe tot parcursul vietii, in paralel cu faptul ca pe intreaga perioada a activitatii in productie, cercetare, servicii etc., aproape fiecare angajat este obligat sau nevoit sa practice doua sau chiar trei profesii. Constituie, deci, o realitate necesitatea si oportunitatea recalificarilor si a reconversiei profesionale", spune prof. univ. dr. ing. Nicolaie Georgescu, rectorul Universitatii "Alma Mater" din Sibiu. 

De asemenea, fiind o universitate mica, la "Alma Mater" orarul de cursuri si seminarii a fost gandit pe sistem modular, cu desfasurare dupa-amiaza, astfel incat sa permita si studentilor care lucreaza sa frecventeze activitati didactice. Şi dimensiunea mica a institutiei mai are un avantaj: "se poate plia mult mai usor la solicitarile zonei, tinand cont de resursa umana calificata corespunzator cerintelor locului de munca, de ponderea investitorilor si investitiilor straine din municipiul si judetul Sibiu". Astfel, la "Alma Mater" au fost infiintate specializari precum Economie Agroalimentara si a Mediului, Contabilitate si Informatica de Gestiune, Pedagogia invatamantului Primar si Prescolar, care asigura calificarea viitoarelor cadre didactice atat in meseria de educator, cat si in cea de invatator.

Ce nu trebuie pierdut din vedere in acest context al adaptarii la cerintele de pe piata muncii? Faptul ca "innoirea si modernizarea invatamantului au loc intr-o competitie a valorilor, orientata ferm spre integrarea in Spatiul European a invatamantului Superior. Acest deziderat se poate realiza prin preocupari privind regandirea standardelor de calitate proprii, si alinierea la cadre de referinta nationale si europene cu standarde sistemice", precizeaza rectorul Universitatii "Alma Mater".

Bilant la sapte ani

Pentru a opta oara s-a auzit "Gaudeamus igitur" in deschiderea anului universitar la "Alma Mater", iar debutul s-a facut cu rememorarea realizarilor din cei sapte ani de existenta. Astfel, cinci promotii si-au finalizat studiile la specializarile Marketing si Afaceri Internationale, patru promotii - la Administratie Publica; cate trei promotii - la Management; Finante si Banci; Economia Comertului, Turismului, Serviciilor si Managementul Calitatii; Psihologie si Pedagogia invatamantului Primar si Prescolar, si cate doua promotii - la specializarea Economie Agroalimentara si a Mediului. Doar in vara acestui an, un numar de 569 absolventi au sustinut si au promovat examenul de licenta, procentul de promovabilitate fiind de 92%, "lucru care certifica, indubitabil, calitatea autentica a programelor de studii pe care noi le organizam si le desfasuram", considera Nicolaie Georgescu.

Şi tot la capitolul realizari, conducerea universitatii trece formarea unui corp valoros de 107 cadre didactice proprii, o parte dintre ei fiind conducatori de doctorat, evaluatori CNCSIS-ANCS, iar altii - membri in 58 de asociatii profesionale, nationale si internationale.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 04 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter