SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAlte masti, aceeasi piesa: scandalul certificatelor de handicap false continua cu alti oameni

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Şedinta de ieri a Consiliului Judetean a fost axata tot pe scandalul certificatelor de handicap false. incercarea Consiliului Judetean de a rezolva cat de cat situatia de la Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, prin incetarea raporturilor de activitate al directorului executiv, Dana Lupica, transferul fostului director adjunct, Laura Valsan, intr-o alta institutie din subordinea Consiliului Judetean si numirea noului director al instituitiei, Mihaela Tolciu, nu a dus la aplanarea scandalului. Parerile intre consilierii judeteni sunt impartite asupra acestei rotatii de cadre, insa din dincolo de opinii singurul lucru cert este faptul ca Consiliul Judetean a luat atitudine. Nici nu a fost numita bine in functie ca deja exista indoieli asupra activitatii anterioare a noului director Mihaela Tolciu, care exercita functia cu caracter temporar. in linii mari, actualul director are girul alesilor FDGR, PSD si PNL, in timp ce consilierii PDL s-au abtinut sa voteze noua numire.

Primul care a luat cuvantul pe marginea proiectului de hotarare privind numirea noului director a fost Danut Voinea, ales PDL. "Nu aceasta este rezolvarea in ceea ce o priveste pe d-na Valsan. Nu este principalul vinovat. in aceasta situatie, este vorba despre neglijenta in serviciu. Nu trebuie sa bagam sub pres ceea ce s-a intamplat. Curatenia trebuie sa mearga pana la capat. Niste permutari nu rezolva problema", a spus Danut Voinea. Acesta a sugerat ideea amanarii proiectului de hotarare privind numirea noului director. La randul sau, Adrian Besoiu, ales PSD, a declarat: "Masurile trebuie sa fie dure, pentru ca au fost nereguli multe si mari. Laura Valsan a fost un functionar bun, dar i-a lipsit responsabilitatea, iar Dana Lupica nu a avut competenta necesara. La momentul respectiv, noi am propus demiterea intregii conduceri, pentru ca in mod normal aceasta ar trebui sa functioneze in parametrii morali. Daca nu luam masuri, se va permanentiza aceasta situatie. Sa plateasca si alte persoane, pentru ca inca exista grupuri de conflicte si interese, care pot face ca institutia sa nu functioneze. Numirea noului director este o masura binevenita si trebuie aprobat proiectul de hotarare privind numirea".

in discutii a intervenit si consilierul PDL, Daniela Campean, care i-a pus doua intrebari noului director, Mihaela Tolciu, in legatura cu disparitia unor dosare din perioada in care aceasta se afla la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Persoane cu handicap si despre cele 25 de dosare de handicap ale unor functionari din cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Cele 25 de dosare au fost catalogate drept ilegale de catre Comisia Superioara din cadrul Ministerului Muncii, in urma controlului de la finele anului trecut, insa in aceste dosare nu s-a luat aproape nici o masura. in replica, Mihaela Tolciu a spus ca nu are informatii concrete despre disparitia dosarelor si spune ca dosarele angajatilor DGASPC vor fi finalizate in curand.

Ultimul care a vorbit a fost Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean, care a spus: "Nu vrem sa pedepsim oameni, ci sa rezolvam problemele. Am avut discutii cu oameni din institutie de pe toate nivelele. Totodata, rezultatele Comisiei Speciale trebuie sa vina de la Bucuresti. Sper ca masurile pe care le luam sunt spre bunul mers al institutiei".

Proiectul privind numirea in functia de director a Mihaelei Tolciu a fost votat de alesii FDGR, PSD si PNL, in timp ce consilierii PDL s-au abtinut. S-a abtinut inclusiv vicepresedintele CJ, Constatin Şovaiala (PDL). "M-am abtinut din doua motive: sunt de acord cu schimbarile, insa exista suspiciuni asupra activitatii noului director".

La final, fostul director, Dana Lupica, a primit din partea alesilor judeteni un buchet de flori pentru activitatea depusa, mai ales ca acesteia nu i s-au adus mari reprosuri (aceasta `i-a depus demisia), de acelasi tratament avand parte si actualul director, Mihaela Tolciu, dar motivul a fost altul: succes in noua functie.

Scandalul de la DGASPC are implicatii mari, mai ales ca institutia consuma 50 la suta din bugetul Consiliului Judetean in fiecare an, iar interimatul la conducerea institutii dureaza de aproape 3 ani, perioada in care s-au schimbat 3 directori.
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 24 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter