SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Am comemorat Holocaustul alaturi de Rege. De mama focului!

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Joi, la ora 16:00, eram pe strada Graului, in fata portii printului romilor. Cu un motiv. Florin Cioaba a trimis la inceputul saptamanii trecute un comunicat de presa prin care ne anunta o serie de manifestari menite sa aminteasca tuturor ca la Holocaust au murit cateva milioane de oameni, printre care si tigani.
`Va fi organizata o dezbatere legata de genocidul impotriva romilor. Tot atunci va fi vizionat filmul documentar `Adevarul despre Holocaustul Romilor``, au anuntat reprezentantii Centrului Crestin al Romilor. Prin urmare, asa cum v-am spus de la inceput, joi, la ora 16:00, eram pe strada Graului, in fata portii printului romilor. Stiam ca acolo romii din Sibiu au un centru cultural sau ceva de genul. Liniste si pace. Aflam ca acolo este de fapt Tribunalul romilor si ca dincolo de Soseaua Alba Iulia, tot pe strada Graului, este centrul cultural.
Ajungem in doua minute, grabiti sa nu intarziem. Cand colo... Liniste si pace. Poarta era incuiata. Un rom cu palarie si camasa alba, in timp ce mesterea la o bucata de tabla, ne vede si se apropie. `Mie nu mi-o zis nimic de niciun eveniment. Poate o veni...`. Asa gandim si noi si vrem sa mai asteptam cateva minute. Se intoarce domnul cu tabla, tinand un telefon in mana. `Vorbiti!`, imi zice. `Alo?` De la celalalt capat se aude Regele. `Da ma, da, am facut aseara. A iesit ceva deosebit. Pacat ca nu a prea venit presa. Si azi dimineata am facut ceva. Acu... e tarziu, nu mai facem`, ne-a transmis.
Ca sa nu plecam totusi cu mana goala, am insistat sa trecem pe la el, mai ales ca era acasa. Amabil, ne-a primit si a inceput sa ne povesteasca. `Deci, in fiecare an, la data de 1 – 2 august se comemoreaza victimele care au fost in timpul Holocaustului. In aceasta seara, de doi august, au fost gazati la Auschwitz 2800 de romi. Iar numarul total al romilor care au murit in Holocaust a fost de 500.000 oficial, si peste 1.000.000 real. La Auschwitz a existat un lagar special pentru romi. […] Cel mai dureros, o intamplare care m-a impresionat, o familie de muzicanti au fost pusi sa cante in timp ce familiile lor erau impuscate si gazate! Va dati seama, ce oameni, astia cantau si familiile lor erau impuscate si gazate. O durere enorma! […] Prin aceste actiuni ale noastre, de fapt, noi vrem sa atragem atentie asupra a tot ce s-a intamplat sa nu se mai intample. Sunt lucruri foarte grave. Dupa 61 de ani au reinviat in multe tari organizatii neonaziste, fantome ale trecutului. Noi, aici in Sibiu, am comemorat victimele Holocaustului aseara si astazi. Aseara a fost o discutie si s-a reamintit ce s-a intamplat in acea perioada neagra, au fost marturii ale victimelor, supravietuitori care au povestit copiilor scene cutremuratoare. Si astazi a fost o zi deosebita, ne reamintit acele zile negre`, ne-a povestit Regele Florin Cioaba.
Spre sfarsitul discutiei Regele aude ca tocmai s-a amanat verdictul Curtii Constitutionale in privinta Referendumului si schimba subiectul.
de Stefan DOBRE


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 06 august 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter