SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



`Am muzeele mele preferate in Viena, imi voi satisface si mici capricii`

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Incepand de saptamana trecuta Mihai Zgondoiu a devenit oficial artistul Mediasului. Primaria il plateste cu 800 de euro pe luna, ii da diurna si ii asigura cazare in Linz, Austria, pentru ca Mihai sa creeze imaginea Mediasului. 

Mihai Zgondoiu va reprezenta orasul de pe Tarnava Mare cu o lucrare in cadrul expozitiilor internationale tematice organizate in cadrul proiectului CREA.RE. Pentru asta el a primit in urma unui concurs organizat de primaria Medias o bursa de creatie de o luna de zile la Linz, perioada in care i se va pune la dispozitie o locuinta si un studio de creatie si suma de 800 de euro. In decursul acestei perioade de o luna de zile artistul plastic are obligatia de a concepe o lucrare reprezentativa care sa reflecte cat mai bine obiectivul proiectului CREA.RE respectiv impulsionarea sectorului inovativ si creativ regional. `Cred ca pentru orice artist ar fi importanta o astfel de bursa. Sa pleci in strainatate si mai ales la Linz, care este un centru destul de important atat in artele contemporane cat mai ales in artele plastice clasice reprezinta un lucru important pentru oricine. Cred ca mai important decat toate este faptul ca merg acolo sa reprezint Mediasul. Sa reprezint orasul meu in Europa inseamna un fel de recunostiinta pe care o adus eu orasului dar pe care mi-a aduce si mie orasul`, spune Mihai Zgondoiu.

MATRIX POEM BOOK

Concursul s-a incheiat saptamana trecuta iar Mihai l-a castigat cu lucrarea MATRIX POEM BOOK. `In cadrul procesului de selectie, echipa de jurizare din care am facut parte alaturi de primarul Teodor Neamtu si presedintele echipei de implementare la nivel european, Analyze Geyer a fost foarte placut surprinsa de calitate tuturor lucrarilor inscrise. Astfel, in momentul de fata cautam modalitati ca in cadrul aceluiasi proiect CRE.ARE, fie sa organizam o a doua editie a bursei, fie sa includem lucrarile prezentate in cadrul catalogului de creatie si inovatie care va fi publicat sub egida aceluiasi proiect si distribuit la nivel european" , a declarat Vladimir Sargu, coordonator proiect CREA.RE.

In ciuda faptului ca reprezinta o mare onoare pentru el, castigarea acestei burse ii aduce si alte bucurii tanarului artist mediesean. `Ultima oara am fost in Austria acum 2 sau 3 ani, tot cu o bursa, in Viena. Sunt obisnuit cu astfel de deplasari, in Viena am chiar muzeele mele preferate, deci voi profita de oczie si pentru a-mi satisface micile mele capricii`, a mai declarat Mihai Zgondoiu.

Incepand cu noiembrie 2009 municipiul Medias este partener in cadrul proiectului CREA.RE " Creative Regions`, proiectul avand drept obiectiv impulsionarea segmentului inovativ- creativ la nivel local prin organizarea de actiuni specifice si elaborarea de strategii pe termen mediu si lung. Una dintre seriile de activitati care vor fi organizate in cadrul acestui proiect este reprezentata de o serie de 5 expozitii de afise artistice al caror scop este de a educa si informa comunitatile cu privire la potentialul pe care il are sectorul inovativ- creativ in dezvoltarea economica locala , dar si la nivelul intregii Uniuni Europene. Aceste expozitii vor fi prezentate in orasele Luchow- Dannenberg (Germania), Dabrowa Gornicza (Polonia), Linz (Austria), Cordova (Spania), iar expozitia finala va fi organizata la Bruxelles, in 2013.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 22 noiembrie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter