SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAmbasadorul Marii Britanii s-a intalnit cu Iohannis, Cindrea si Sitterli

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii in Romania s-a intalnit, zilele trecute, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cu presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, si cu prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli.

Iohannis spune ca a discutat cu oficialul englez despre dezvoltarea in domeniul turismului, despre promovarea Sibiului ca destinatie pentru britanici si promovarea Marii Britanii in Sibiu.

Cu ceilalti oficiali sibieni, diplomatul a discutat despre realizarea unui parteneriat strategic cu Sibiul pentru a atrage turisti britanici in Sibiu si in regiune.

Ioan Cindrea a propus infratirea cu o regiune din Marea Britanie, colaborare care sa conduca spre misiuni economice de ambele parti, anunta Consiliul Judetean Sibiu.

Martin Harris a fost prezent la Sibiu alaturi de o delegatie comerciala britanica pentru explorarea oportunitatilor de afaceri in judetul Sibiu, iar membrii delegatiei au sustinut un seminar privind "Promovarea relatiilor comerciale ", in sala de sedinte a Consiliului Judetean Sibiu.

in deschiderea seminarului, Martin Harris a tinut sa-si exprime deosebita placere de a se afla "pentru a cincea sau a sasea oara la Sibiu", subliniind ca si pentru turistii britanici, Sibiul a devenit foarte cunoscut si apreciat, fiind deja o destinatie aleasa frecvent.

"Sunt convins ca oamenii din turism vor contribui esential la dezvoltarea relatiilor noastre. Dorim sa colaboram pe multiple planuri si in afara de turism, suntem interesati de dezvoltarea investitiilor in domenii precum IT, energie, securitate s.a.", a spus Harris.

Eugen Iordanescu, directorul general al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, a subliniat ca institutia pe care o reprezinta este interesata in special "de acea parte a politicii care presupune investitii si crearea de noi locuri de munca. Mediul de afaceri sibian este interesat de colaborarea cu investitorii britanici, avand in vedere ca, in prezent, in judetul Sibiu fiinteaza deja 31 de companii cu capital britanic, valoarea acestora ridicandu-se la aproximativ 4 milioane lei."

Oferta Sibiului este una generoasa, a mai spus Eugen Iordanescu, avand in vedere, printre avantajele unei colaborari de succes: aeroportul, forta de munca bine pregatita, traditia in sectorul industriei si tehnologiei, frumusetile naturale, potentialul turistic, multiplele elemente de ordin cultural, care au facut din Sibiu in 2007 Capitala Culturala Europeana. Ambasadorul Marii Britanii este insotit in vizita sa de o delegatie de specialisti in promovarea turismului, interesati in explorarea oportunitatilor de colaborare cu entitati din judetul Sibiu, dar si in ceea ce priveste managementul deseurilor, problemele de mediu, serviciile in domeniul turismului - dezvoltarea de modele virtuale ale siturilor istorice si pentru exponate de muzeu.
de Viorel Andriescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate sambata, 16 februarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 iulie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter