SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



"Amintire din Sibiu": magneti de frigider

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiul este asezat la loc de cinste printre preferintele turistilor straini, care aleg Romania ca destinatie de vacanta. Combinatia dintre traditie si inovatie, prezenta in acest spatiu pare sa exercite o mare atractie asupra indragostitilor de cultura sub toate formele ei. Åži pentru ca suvenirurile sunt o achizitie obligatorie a celor care viziteaza Sibiul, magazinele de profil au devenit adevarate colectii de opere in detaliu a orasului, fiind dedicate atat turistilor, cat si romanilor care cumpara cadouri si le trimit celor dragi aflati in strainatate. Lucrate manual, din sticla, piele, ceramica sau portelan, mari sau mici, unele mai scumpe, altele la un pret mai accesibil, acestea redau locurile si simbolurile emblematice ale Sibiului. Este imposibil sa nu gasesti, printre ele, ceva care sa nu iti placa, mai degraba poti sa ai impresia ca te pierzi in universul formelor, culorilor, detaliilor si diversitatii suvenirurilor.

Se cumpara mai ales produsele lucrate manual, cat mai originale, si cu toate ca au un pret mai mare, sunt foarte apreciate. Obiectele care surprind locuri deosebite ale orasului sunt la fel de cautate. Printre cele mai ieftine achizitii se numara vederile (1 leu), brelocurile (5 lei) si canile care au preturi incepand de la 5 lei. Magnetii de frigider (6-12 lei) se situeaza pe primul loc in topul suvenirurilor cumparate de straini, multi dintre ei dorind sa-si intregeasca colectia pe care o detin deja, dupa cum ne-a spus reprezentanta unuia dintre aceste magazine. Lucrate cu foite argintii sau aurii, bijuteriile (10-200 lei) sunt si ele in topul preferintelor turistilor, reprezentand un cadou ideal pentru femei.

Pe langa harti, ghiduri turistice, albume care contin poze cu orasul Sibiu, turistii cauta acele produse care surprind elemente ale traditiei spatiului romanesc, pentru ca acestea impresioneaza cel mai mult, mai spune vanzatoarea. Iile lucrate manual (150-300 lei) sau costumele pentru copii din aceeasi categorie a costumelor populare (de la 170 lei) sunt cu siguranta achizitiile pe care un strain ar dori cu orice pret sa le aiba in colectia personala de obiecte din Romania.

Daca esti in cautarea unui suvenir poti avea impresia ca produsele se repeta in fiecare magazin de profil, diferind doar pretul si forma. Daca ai, insa, rabdare si mai ales daca esti curios, poti gasi obiecte care te vor impresiona cu adevarat. Un exemplu in acest sens este "leporello" care reprezinta un colaj de poze cu Sibiul, la dimensiuni mici, dar si mai mari, care arata ca un evantai (6-8 lei). Un semn de carte din piele cu o imagine imprimata a orasului (7 lei) sau cutii de diverse forme si marimi, pictate manual (42 lei-82 lei), in care poti pune orice: de la bijuterii la bani, un puzzle distractiv la fel cu un detaliu din arhitectura Sibiului (7 lei - 10 lei), un suport de pahare (9 lei) sau o geanta cu imprimeu - Sibiul (23 lei) sunt doar unele dintre produsele puse in vanzare de catre comerciantii din magazinele din centrul orasului.



Natalia JIAN


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 22 mai 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter