SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAnagajati de pe bancile scolii

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Absolventii unei scoli profesionale se angajeaza mai rapid decat tinerii care termina un liceu. Spre sectiile de arte si meserii se indreapta, insa, cei care au picat testarea nationala de la finele clasei a VIII-a si nu pot urma liceul. Unele grupuri scolare incheie parteneriate cu firmele din Sibiu, pentru a garanta o slujba absolventilor.
Fostele scoli profesionale, actuale sectii de arte si meserii, continua sa fie foarte solicitate de tinerii sibieni. Pe de o parte, reprezinta singura optiune pe care o pot alege adolescentii care nu au trecut de testarea nationala.
" La nivelul Sibiului, gradul de promovabilitate la testele nationale este de doar 60 la suta. Vin si copii care au luat examenul, dar vor sa faca mai intai o meserie. Sunt foarte cautate cursurile de mecanic auto si tinichigerie auto "
spune Daniela Stanciu, directorul adjunct al Grupului Şcolar Industrial Constructii de Masini " Independenta " din Sibiu
Şcolile de arte si meserii ofera absolventilor posibilitatea de a-si gasi mai repede o slujba.
" Noi ne-am pliat in stabilirea meseriilor pe care le oferim in functie de ceea ce se cere pe piata muncii. Nu are rost sa formam oameni in domenii care nu se cauta. Cursurile noastre sunt in domeniile electronica, automatizari, electrotehnica. Avem deja incheiate parteneriate cu firme care ne angajeaza absolventii. Din acelasi motiv pe care l-am expus, pentru ca nu se fac angajari, avem o singura clasa in domeniul cailor ferate "
explica Livia Sava, directorul Grupului Şcolar Industrial Transporturi Cai Ferate Sibiu
La fel de norocosi sunt si tinerii care aleg o meserie in domeniul industriei alimentare.
" Nici nu se pune problema sa nu isi gaseasca un loc de munca. Nu avem probleme de acest gen, interesul este crescut datorita capacitatii mare de absorbtie pe piata muncii in industria alimentara "
subliniaza Constantin Gorun, directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara " Terezianum " Sibiu
Constructorii parasesc tara

Dupa ce ca absolventii scolilor profesionale din domeniul constructiilor sunt destul de putini, acestia refuza ofertele firmelor din Romania pentru sume mult mai mari peste hotare.
" in Ardeal suntem printre putinele scoli de constructii. Este clar ca, pe zi ce trece, nu mai avem meseriasi. A fi constructor este o meserie banoasa. in constructii, insa, nu mai avem profesionisti pentru ca toti pleaca peste hotare. Interesul tinerilor este mare pentru domeniul constructiilor, dar Statul nu are grija de absolventi, asa ca meseriasii parasesc tara. Anul trecut au venit firme de constructii din tara care au oferit elevilor nostri, pentru cand vor absolvi, intre 8 si 10 milioane, net. Le-au oferit cazare, transport si bonuri de masa. Tinerii au refuzat, insa "
adauga Ilie Lautaru, directorul Grupului Şcolar de Constructii si Arhitectura " Carol I " Sibiu
Cerere de meseriasi

La randul lor, societatile din Sibiu se plang ca nu sunt suficienti absolventi ai scolilor profesionale.
" Este mare nevoie de meseriasi. Din cauza ca sunt prea putini oameni calificati intr-o anumita meserie sufera intreaga industrie. Daca ai nevoie de strungari, sudori, sculeri sau prelucratori prin aschiere, nu ai de unde sa gasesti. Au disparut, pur si simplu… Motivul tine si de faptul ca scolile profesionale au ales meseriile pe care sa le formeze dupa cum au gasit de cuviinta "
este de parere Eftimie Costeiu, directorul societatii Balanta
de Magda CACE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 mai 2007


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 28 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter