SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAndrei Codrescu: subiectul spectacolului este aventura acestei expeditii in psihicul Sibiului

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

FITS 2010 aduce la Sibiu premiera unui spectacol despre Andrei Codrescu, la care a lucrat Andrei Codrescu – Ghidul copilariei retrocedate, in regia lui Gavriil Pinte. 

`Am avut marele noroc sa copilaresc la Sibiu protejat de o liniste profunda care a fost in parte natura orasului si pe de alta frica unei lumi adulte socata de dictatura la mutenie. Copilul care am fost stia foarte putin despre cea din urma, dar s-a rasfatat din aerul tesut din istoria veche a burgului si din mugurii unui libido primavaratic care i-a dictat poezii. Ani de zile am crezut ca acest copil a stat cuminte ascuns in miezul adultului american care devenisem. Am revenit in Romania cu ocazia Revolutiei din 1989, si am descoperit, cand am ajuns la Sibiu, ca acel copil ramasese in oras, ca traia in vremea lui, in anii ‘50 – ’60, ca si cum timpul nu trecuse deloc`, spune Andrei Codrescu, poate cel mai mare scriitor roman contemporan, despre el, despre copilaria lui, despre subiectul spectacolului la care lucreaza alaturi de Teatrul National `Radu Stanca` si alaturi de Gavriil Pinte.

`Am anuntat inca de acum doi ani ca vom face acest spectacol. Nu am reusit anul trecut pentru ca domnul Codrescu este foarte exigent si s-a lucrat foarte mult la scenariu`, a declarat Constantin Chiriac despre `Ghidul copilariei retrocedate`.

Spectacolul va avea premiera in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu si de va juca la Casa Artelor. Organizatorii festivalului spun ca au ales Casa Artelor pentru ca se potriveste foarte bine cu subiectul spectacolului si totodata este o punte peste timp, la Casa Artelor jucandu-se acum 429 de ani primul spectacol de teatru la Sibiu. Cortina acelui teatru se gaseste in colectiile Muzeului Brukenthal.

Gavriil Pinte spune ca spectacolul este o regasire si reconoastere intre Andrei Codrescu de astazi si Andrei Permuter de acum 50 si ceva de ani. `Andrei Codrescu s-a nascut Andrei Permuter in 1942 la Sibiu. Din 1966 de stabileste in America. Inainte cu cateva luni a trait in Italia, unde si-a luat numele Codrescu. Spectacolul pleaca de la incercarea lui Codrescu de a-l gasi pe Permuter si incercarea lui Permuter de a-l imagina pe Codrescu`, spune Gavriil Pinte.

In cadrul FITS spectacolul va avea trei reprezentatii. Din pacate, Andrei Codrescu aproape sigur nu va ajunge la Sibiu. `A avut o problema de sanatate foarte dificila. A tinut foarte mult sa vina, isi retervase biletele de avion, vroia sa vina si sa stea la Imparatul Romanilor. Speram din toata inima ca nu va ajunge la cutit`, a mai declarat Constantin Chiriac. Cel mai probabil Andrei Codrescu va sustine totusi o mini-conferinta la Sibiu, din S. U. A., in timpul festivalului, prin intermediul mijloacelor audio-video.

`Fortat de circumstante sa-l confrunt pe copilul impostor din mine care se daduse drept eu atatia ani, am decis sa ma ocup de problema cu armele jurnalismului, arme pe care le-am castigat in America. Am decis sa-l iau cu mine pe baiatul sibian, daca exista intr-adevar in afara mea, sau sa-l legitimez pe cel launtric si sa-l declar autentic.

Subiectul spectacolului este aventura acestei expeditii in psihicul Sibiului si al Romaniei mele natale. O sa vedeti prin ochii celor implicati cum si ce s-a petrecut. Ne zic cercetatorii ca in lumea cuantica un obiect poate sa existe in doua locuri in acelasi timp. Experienta mea o demonstreaza`, a mai spus Andrei Codrescu. 
 


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 27 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 22 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter