SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAngajam. Cunoscatori de limbi straine, cu studii superioare

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Aproximativ 1500 de locuri de munca sunt scoase la concurs in cadrul Targului de Cariere, eveniment ce a debutat ieri la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu si continua si astazi, orele 11-19. La asemenea cifra asezata in dreptul locurilor de munca disponibile nici nu e de mirare ca sute de sibieni au dat navala de cum s-a deschis targul. inarmati cu CV-uri, sibieni mai tineri sau mai varstnici au pornit in cautarea unui loc de munca. "Ca de obicei, cele mai cautate domenii sunt IT, inginerie, finante. Exista locuri de munca disponibile si pentru persoanele fara studii superioare, necalificate ori inactive, someri de lunga durata si inclusiv pentru persoanele cu varsta peste 45 de ani", spune ┼×tefan Teisanu.

Angajatori cu pretentii

Fiind vorba de un targ de cariere, angajatorii au venit cu ceva pretentii, asa ca, in general, profilul candidatului cautat de firme arata astfel: absolvent de studii superioare si bun cunoscator a cel putin unei limbi straine, iar la acestea s-ar mai putea adauga cunostinte in domeniul IT sau finante. Altfel spus, cele mai multe oferte de munca s-au adresat persoanelor cu studii superioare sau studentilor. in ceea ce priveste vechimea, aceasta depinde de jobul oferit: pentru a fi business analyst sau financial controller sunt necesari trei ani de experienta in domeniu; in schimb, pentru a lucra in domeniul vanzarilor prin telefon sau in cel al asigurarilor, experienta nu este obligatorie. Studiile superioare, cunoasterea de limbi straine si experienta la volan sunt conditii si pentru a munci intr-o firma de inchiriat masini. "Locurile de munca pe care le oferim noi sunt pentru absolventi care au experienta in domeniu, dar cred ca este foarte bine ca studentii sa vina la targuri, sa discute cu noi, pentru a vedea care sunt pretentiile angajatorilor", spune unul dintre reprezentantii firmelor prezente la targ.

Mai trebuie spus ca multe companii au venit cu oferte de munca disponibile si pentru alte orase. "Nu as putea sa va dau o cifra exacta a joburilor oferite in alte orase, dar sunt intr-adevar multe optiuni de relocare. Cam 30 % dintre companiile prezente ofera joburi in alte localitati, iar printre cele mai des intalnite sunt Bucurestiul si Cluj-Napoca", adauga ┼×tefan Teisanu. La capitolul locuri de munca pentru persoane fara studii superioare mentionam: soferi, tehnicieni masini injectie, manipulanti etc.

┼×omeri cu sperante

"Am absolvit Finante-Banci si am lucrat cativa ani. Avand in vedere ca am experienta, ma astept la un salariu cat de cat. in privinta orelor suplimentare... am lucrat ore suplimentare si inainte. Nu ma astept sa fie platite", ne-a declarat una dintre somerele aflate in cautarea unui loc de munca. "Accept cam orice slujba, poate sa fie in domeniul administrativ sau secretariat. Din pacate nu am experienta, asa ca... nu stiu cate sanse am. La salariu nu prea pot pune pretentii", spune colega ei.

Dispusi sa lucreze pe bani mai putini, dar nu sa se mute in alt oras. Asa s-au aratat cei mai multi dintre sibienii porniti in cautarea unui loc de munca: "Pai stau cu parintii, in Sibiu. Daca ma mut, ar trebui sa platesc chirie. Nu ma intereseaza un loc de munca in alt judet".

***

Targul de Cariere este organizat bianual, in doua sesiuni, toamna-primavara. Evenimentul Targul de Cariere este sprijinit in organizarea celor 14 evenimente (2010 - 2011) de Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni. Evenimentul este un proiect al SC Reteaua TDC SRL.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 05 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter