SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAngajati din timpul facultatii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Mediul economic si cel universitar reprezinta un liant numai bun pentru dezvoltarea competentelor tehnice specifice domeniului studiat la nivelul studentilor aflati in anul terminal. Acestia pot fi ajutati de universitate, prin colaborarea cu anumite companii, facilitand astfel insertia pe piata muncii. Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea "Lucian Blaga " din Sibiu, Universitatea "Valahia" din Targoviste, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, Asociatia Patronala Energia din Romania si Universitatea din Trento (Italia) au fost institutiile care s-au implicat in acest proiect finantat din Fondul Social European.

Cindrea, Sitterli si Bondrea sfatuiesc studentii sa urmeze stagii de practica indelungate

"Teoria ca teoria, dar practica te omoara". Asa spune o vorba din popor, dupa care s-au condus universitatile mai sus numite, ce au pus in aplicare programul "TRIPOD". Conferinta de ieri a subliniat tocmai acest aspect. Astfel, s-a subliniat in repetate randuri importanta practicii profesionale in dezvoltarea viitorilor specialisti. "Am incercat sa cream acest balans intre teorie si practica. Obiectivul nostru principal este sa pregatim oamenii pentru viata reala de maine", spune Ioan Bondrea, rectorul Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu.

De asemenea, aceasta idee a fost intarita de fiecare invitat in parte. Astfel, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu, Adrian Alexandru Badea, managerul proiectului din partea Universitatii Politehnica din Bucuresti, George Darie, prorectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Dan-Maniu Duse, responsabil zonal al proiectului la ULBS, Lucian Cioca, asistent zonal al proiectului, Liviu Rosca, decanul Facultatii de Inginerie din cadrul ULBS, si Mircea Dordea, directorul Hidrocentralei Sibiu, si-au expus punctele de vedere, care duceau catre aceeasi directie: beneficiile stagiului de practica, ce isi propune sa trezeasca tinerii din asa-numita stare de studentie si sa ii introduca in realitatea de zi cu zi, care necesita si trecerea anumitor obstacole. Invitatul special al conferintei a fost Pierre Guiol, reprezentantul economic al Ambasadei Frantei, care i-a ^ndemnat pe studenti sa se concentreze asupra invatarii limbilor straine si sa profite de oportunitatile de practica oferite de universitate. "Sunt convins ca practica este o cale de formare a studentilor. Este o pasarela intre teorie si locul de munca, un avantaj care ar trebui avut in vedere. Sunt multe firme franceze care angajeaza si in Sibiu. Multe vor ingineri, de aceea e foarte necesara cunoasterea si vorbirea la un nivel mediu a limbii francezei", spune Pierre Guiol.

Contracte de anjagare in 12 saptamani

in ceea ce priveste bilantul celui de-al doilea an de implementare a proiectului, acesta arata un numar de 163 de studenti ai Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, care au realizat un stagiu de practica de 12 s[pt[m]ni in cele 17 companii sibiene incluse in program. "Am avut ocazia de a interactiona cu un mediu real de lucru. A fost o experienta benefica, care mi-a adus un bagaj de cunostinte semnificativ, precum si o oferta de angajare", marturiseste Roxana Hordobet, studenta in anul IV la specializarea Inginerie Economica din cadrul Facultatii de Inginerie, care a primit si o diploma de recunoastere a meritelor, alaturi de inca alti doi studenti.

" ResTRucturarea Sistemului de Practica PrODuctiva a studentilor din invatamantul Tehnic Superior - TRIPOD " este un proiect care se doreste a fi implementat chiar si dupa incheierea lui. Asta ar insemna ca studentii sa puna in aplicare teoria prin activitati practice, care sunt in folosul tinerilor si, in fond, al societatii de mai tarziu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 12 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter