SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAngajatii Filarmonicii au dat in judecata Filarmonica si Consiliul Judetean

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »


Toti cei 81 de angajati ai Filarmonicii de Stat Sibiu au dat in judecata institutia la care sunt angajati si Consiliul Judetean Sibiu, in subordinea caruia functioneaza, pentru a cere aplicarea unei legi a salarizarii care ar duce, in unele cazuri, la dublarea veniturilor lunare.

Cei 81 de angajati cer aplicarea unei hotarari de guvern, emisa inca din 2008, prin care angajatii din institutiile de spectacole si concerte beneficiaza de un alt sistem de salarizare, unul care ar spori veniturile lunare ale muzicienilor din cadrul Filarmonicii. Normativul pe care angajatii Filarmonicii il cer aplicat nu a fost luat in considerare de Serviciul personal al CJ Sibiu, desi, la Teatrul `Radu Stanca`, actorii sunt retribuiti conform noilor reglementari inca din aprilie 2009. Tot prin instanta, au obtinut aceste drepturi banesti si angajatii altor orchestre din tara, precum cei ai Filarmonicii George Enescu din Capitala sau ai Filarmonicii din Oradea.

Salarii dublate

Presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, spune ca legea este interpretabila si de aceea nu a fost aplicata si la Sibiu. `Angajatii Filarmonicii incearca obtinerea unor venituri retroactiv. Cand au cerut prima oara cresterea salariilor, Serviciul personal a considerat ca actualul sistem de salarizare este cel corect. Acum, ramane de vazut ce va hotara instanta`, declara Bottesch.
Directorul Filarmonicii, Ioan Bojin, spune ca in decembrie 2011, media veniturilor salariale in cadrul institutiei pe care o conduce a fost de 1158 de lei, net. `Actualele venituri salariale – mult prea mici in raport cu volumul mare de munca si cu responsabilitatile fiecarui post in parte – ridica probleme serioase in institutie in privinta personalului`, declara Bojin. Potrivit lui, daca grila de salarizare ceruta de angajati ar fi aplicata, unii dintre instrumentisti, mai ales cei tineri, ar pleca acasa cu un salariu dublat. `In cadrul aplicarii normativelor in discutie, veniturile salariale ale angajatilor ar putea creste cu pana la 100%, in functie de bugetul aprobat. Conform normativelor respective, tinerii angajati ar fi beneficiat de cea mai importanta crestere salariala, cu aproape 100%. Astazi, un debutant angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu are salariul minim pe economie`, mai spune directorul Filarmonicii. Intrebat daca CJ Sibiu ar dispune de fondurile necesare pentru a plati si retroactiv salariile marite (incepand cu 01.12.2008), Martin Bottesch spune ca asteapta decizia finala a instantelor de judecata.

Daniela Campean, avocatul angajatilor

Cei 81 de angajati ai Filarmonicii au decis ca avocatul lor sa fie Daniela Campean, consilier judetean (PD-L), dar si membru al Consiliului de administratie al Filarmonicii sibiene. `Mi-a spus ca este avocata angajatilor, intr-o discutie inaintea deschiderii procesului (decembrie 2011 – n.r.). Am intrebat si daca nu este o stare de incompatibilitate si nu este, din punct de vedere legal`, declara Bottesch. Contactata de Turnul Sfatului, Daniela Campean spune ca a considerat chiar o datorie morala sa ii reprezinte pe cei 81 de angajati. `Eu sunt angajata de salariatii Filarmonicii, in calitate de persoane fizice si nu sunt angajata de institutia Filamonicii sau de Consiliul Judetean, prin urmare nu poate fi vorba de o incompatibilitate si nici de conflict de interese. Ca si presedinte al Comisiei de cultura mi se pare mai mult decat moral sa apar interesele celor care sustin efectiv actul de cultura in judetul Sibiu, cu atat mai mult cu cat angajatii au fost cei care mi-au solicitat ajutorul in acest proces`, spune Daniela Campean.
Primul termen in dosarul aflat pe rolul Tribunalului Sibiu a avut loc pe 20 ianuarie.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 30 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter