SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAnsamblu rezidential de vanzare

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Proiectul si terenul ansamblului rezidential din Saliste, ce ar fi trebuit dezvoltat de firma Solventa Investments, este scos pe piata, la un pret de aproape trei ori mai mare decat cel mediu al terenului din zona.

Solventa Investments anunta in octombrie 2006 ca urma sa investeasca 2 milioane de euro in amenajarea unui complex de case in Saliste, pe un teren de 14.000 de metri patrati. Termenul de finalizare era fixat la doi ani, adica ansamblul ar fi trebuit sa fie gata, potrivit planurilor initiale, la finele anului viitor. La un an de la anuntarea proiectului, Solventa Investments scoate la vanzare terenul de 14.000 de metri patrati, prin mai multe agentii imobiliare, laolalta cu proiectul, la un pret negociabil de 21 euro pe metru patrat. in acest moment, pretul unui metru patrat in zona se vinde in medie, cu 8 pana la 10 euro, dupa cum sustin agentii imobiliari. Gustav Hamlescher, managerul general al Solventa Investments, spune ca pretul ridicat de vanzare se datoreaza tocmai faptului ca pentru terenul respectiv exista si un proiect de constructie a unui ansamblu rezidential. " Am avut probleme cu niste firme si de aceea nu am demarat proiectul. Ansamblu se va realiza, pana la urma. Cautam un investitor. il vom realiza impreuna ", a declarat Gustav Hamlescher. Potrivit proiectului initial, cartierul rezidential ar fi trebuit sa fie format din 26 de vile, cu parter si mansarda si o suprafata utila intre 130 si 160 de metri patrati. 
ANSAMBLUL gandit de cei de la Solventa Investments ar fi trebuit sa constituie o premiera in domeniu, prin sistemul de incalzire alternativ, folosit. Astfel, din cauza faptului ca in zona nu exista gaz, proiectantul a venit cu ideea folosirii sistemului de incalzire din pamant. Practic, sistemul se bazeaza pe caldura inmagazinata de pamant, pe timpul verii. Energia soarelui, depozitata in scoarta terestra asigura o sursa de energie fara sfarsit, pentru pompa geotermala. Specialistii companiei germane Solart International arata ca exista mai multa energie sub fiecare cladire decat este necesara pentru incalzire si racire. Pe tot parcursul anului, la cativa metri in adancime, temperatura pamantului ramane aproximativ constanta. Pompa geotermala valorifica aceasta temperatura constanta pentru a incalzi eficient locuinta. Pompele geotermale de climatizare sunt, in esenta, dispozitive electrice de incalzire si racire care transmit caldura in si din pamant printr-un proces de refrigerare. Pompele de climatizare sunt pe piata internationala de mai bine de 50 de ani si functioneaza in acelasi mod ca un frigider si ca un aparat de aer conditionat. La alta scara. in timpul iernii caldura este absorbita din pamant printr-un circuit de tevi ingropate sau prin sonde de pompare a apei de fantana in pompa geotermala. Mecanismul pompei geotermale concentreaza aceasta energie si o transmite in locuinta, sub forma de aer si apa calda. Vara, procesul este inversat. Excesul de caldura din cladire este extras de pompa de caldura si este dispersat in pamant.

de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 decembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter