SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAnul cultural 2010 va fi unul deosebit

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

In 31 decembrie, de Revelion, iesiti in Piata Mare! Bucurati-va de Riff! Radeti la artificii! Dansati cu HI Q! In 2010 s-ar putea sa nu mai aveti parte nici macar de asa ceva.Dupa un an de criza nimeni nu stie ce urmeaza. Cum bugetele se anunta unele si mai austere decat in 2009 primele care vor fi taiate sunt evenimentele culturale. Principalii operatori culturali ai Sibiului incerca din rasputeri sa pastreze nucleul de evenimente cu care ne-am obisnuit in ultimii ani.Sabin Luca, directorul Muzeului National Brukenthal se asteapta ca 2010 sa fie `un an deosebit`.

Din cate informatii are pana acum bugetul muzeului in 2010 va fi unul `prost`. Si ca treaba sa fie treaba, oamenii ii pleaca din institutie pe capete. `La ce buget are Romania de pe acum se anunta un an cultural foarte prost. Noi ne-am facut un plan pentru anul care urmeaza dar, vedeti dumneavoastra, oamenii pleaca pe rupte, se pensioneaza, altii in loc nu pot sa angajez ca sunt posturile blocate, am posturi libere si nu pot sa le ocup. Vedeti dumneavoastra, asa sa scrieti in ziar, anul 2010 va fi un an deosebit`, a declarat Sabin Luca, directorul MN Brukenthal. Si 2009 a fost an de criza la muzeu dar cu toate acestea s-au gasit bani pentru cateva zeci de evenimente, vernisaje, expozitii, totul culminand cu expozitia colectiei de capodopere flamande in Paris.

Deci nu poate fi dracul atat de negru!
Doua dintre cele mai mari festivaluri de muzica din oras, Artmania si Rockin’ Transilvania, nu dau semne deocamdata ca ar avea ganduri negre pentru la anul. Rockin Transilvania a anuntat deja un prim eveniment din cadrul festivalului de vara viitoare: concursul tinerelor trupe Romanesti pentru accederea in festivalul Wacken Open Air. Si in 2009 organizatorii celor doua festivaluri au vorbit despre problemele financiare dar trupe care sa cante la Sibiu s-au gasit.
De la festivalul de la Sibiu si pana in prezent Fundatia Artmania a mai organizat cateva concerte la Bucuresti.Si Valeriu Olaru, directorul Complexului National Muzeal Astra, se asteapta la un an de `criza adancita`. `Din punct de vedere al Muzeului Astra am incercat sa realizam cat de cat un plan pentru anul care vine. Nu stim inca finantarea dar se anunta ca nu va fi o finantare prea generoasa. De fapt se anunta un an de criza adancita`, spune Olaru. In aceste conditii principalele teluri pentru 2010 raman festivalurile majore pe care CNM Astra le organizeaza pe parcursul anului in Piata Mare si in Muzeul In Aer Liber din Dumbrava Sibiului: Festivalul National al Traditiilor Populare, Nedeia de Sfantul Ilie, Targul Creatorilor Populari, Targul Olarilor, Festivalul Datinilor si Obiceiurilor si altele. `Vom incerca sa sporim finantarea prin venituri proprii. Exista unele evenimente devenite brand pentru muzeul Astra, acelea vor ramane cu siguranta. In princiupiu vom incerca sa pastram acelasi calendar ca si in 2009`, mai spune Valeriu Olaru. La un prim bilant, anul 2009 n-a fost chiar unul de criza pentru CNM Astra. Peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul muzeului anul acesta, cifra atinsa doar in 2007. Acestia au adus muzeului sibian in visterie cu 3,5 miliarde lei vechi mai mult decat era prognozat la inceputul anului.

Deci crize d-astea sa tot fie!
Cam acelasi lucru poate sa spuna si Teatrul National `Radu Stanca`. Anul de criza 2009 a insemnat aproape cate o premiera pe luna, premii si participari la festivaluri internationale cat pentru toate teatrele din tara si parteneriate pentru urmatorii zece ani. De altfel, directorul Constantin Chiriac spunea in luna martie a acestui an ca doar cine nu profita de criza o traieste, prin urmare Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2010 nu pare sa aiba de suferit prea mult. Despre cel de anul acesta Chiriac a spus doar atat: ` a fost cea mai buna editie de pana acum!`.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 decembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter