SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAnul fara niciun kilometru de autostrada

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Absolut previzibil, 2009 va fi un an in care sibienii vor primi de la autoritati tot zero kilometri de autostrada, fie ca e vorba de cea care ar trebui sa ne lege de Europa, fie ca vorbim de centura ocolitoare a Sibiului, la profil de autostrada. Cu toate acestea, cateva vesti bune tot se arata in acest an - aproape sigur, in vara vor fi incepute lucrarile la reabilitarea drumului ce leaga Sibiul de Agnita si, cu mari sanse, vor fi pornite si lucrarile la centura ocolitoare a Mediasului. Cum doua vesti bune trebuie musai insotite de una rea, proiectul drumului expres Sibiu - Fagaras a fost taiat de noul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, la cateva zile dupa ce a fost obtinut ultimul aviz necesar (cel de Mediu) inaintea demararii licitatiilor pentru executie. Aceasta veste musai sa fie legata de una mai veche, tot a recentei guvernari, care a anuntat ca tronsonul de autostrada Sibiu - Pitesti nu mai este unul prioritar.
Cea mai clara certitudine ramane drumul judetean 106, Sibiu - Cornatel - Altana - Barghis - Agnita, proiect in valoare de 59,22 milioane de lei, din care din fonduri europene vor veni 48,69 de mil de lei. Contractul de alocare a acestor fonduri a fost semnat la finele anului trecut, cand presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, a dat asigurari ca restul banilor ramas de alocat din fondurile locale exista. Drumul ce leaga Sibiul de Agnita ar urma sa fie reabilitat in 32 de luni, iar finalizarea tuturor licitatiilor pentru inceperea lucrarilor este preconizata sa fie incheiate la jumatatea acestui an. "Rezultatele asteptate sunt modernizarea a 52 de km de drum judetean, 32 de iesiri de drumuri laterale amenajate, sase intersectii cu structura rutiera amenajata, 13 poduri reabilitate si 15 statii de autobuz amenajate", a anuntat presedintele Bottesch.
Aproape sigura este si inceperea lucrarilor la centura ocolitoare a Mediasului. Anul trecut, in martie, consultanta si supervizarea lucrarilor la acest proiect au fost castigate de suedezii de la WSP International Sweden AB, pentru suma de 3,28 de milioane de euro. in ceea ce priveste proiectarea si executia centurii, licitatia a fost demarata in toamna anului trecut, cu termen final de depunere a candidaturilor 14 octombrie 2008. De atunci si pana acum, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale nu a anuntat, inca, firmele care ar trebui sa termine in 24 de luni cei 8,5 km de sosea pe doua benzi cat va masura centura ocolitoare a Mediasului. Fondurile necesare realizarii acestei lucrari care va ocoli Mediasul pe la nord sunt asigurate dintr-un imprumut accesat la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Alaturi de reluarea "in forta" a lucrarilor la primul tronson al centurii ocolitoare a Sibiului, acestea ar fi singurele proiecte mari de infrastructura care tranziteaza judetul si includ efecte vizibile pentru anul ce tocmai a inceput. Autostrada Sibiu - Deva pare sa ramana la 2013 an de incepere a lucrarilor, iar despre Autostrada Transilvania, care ar urma sa tranziteze judetul in apropiere de Dumbraveni nimic nu mai poate fi spus sigur.
Reabilitari pe alte 11 strazi
in municipiul Sibiu, Primaria va atribui contractele de executie a 11 noi strazi, in cursul acestui an - Litovoi Voda, Dragalina, Turnisorului, Turda (prelungirea pana in Zona Industriala Vest), E. A. Bielz, Rusciorului, Movilei, Aleea Calaretilor, Siretului, Viitorului si Alexandru Xenopol. Din acestea, la finele anului trecut cinci lucrari au fost atribuite: strada Turda, 5,95 mil lei pentru DPC si Energie Termica, str. Rusciorului, 7,32 mil lei, pentru Energie Termica, str. E.A. Bielz, 3,1 mil lei pentru Comtram SA, str. Dragalina, 710.873 lei pentru Sinecon si str. Xenopol, 814.000 lei pentru DPC SA.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 05 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter