SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGApa cisnadienilor este la limita minima de calitate acceptata

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

La sesizarea primarului din Cisnadie, Johann Krech, prefectul Horatiu Racuciu a convocat astazi la sediul Prefecturii toate persoanele care raspund, intr-un fel sau altul, de calitatea foarte slaba a apei pe care o beau cisnadienii.

Astfel, alaturi de prefect si primarul Johann Krech au mai luat parte la intalnire primarul comunei Rau Sadului, Bogdan Petru, directorul Sucursalei Hidroelectrica Sibiu, Ovidiu Spatari, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Sibiu, Mircea Birs, si pe directorul general al S.C. Apa Canal S.A. Sibiu, Mircea Niculescu.

`Discutiile purtate cu acest prilej au avut ca subiect analiza calitatii apei furnizate consumatorilor din orasul Cisnadie. In deschiderea intalnirii, prefectul Racuciu a prezentat celor prezenti sesizarea primita din partea primarului orasului Cisnadie, referitoare la calitatea apei furnizate orasului si solicitarea efectuarii lucrarilor de decolmatare a lacului de acumulare Sadu II. De altfel, si cu aceasta ocazie, in interventia sa, primarul Krech a reiterat necesitatea efectuarii lucrarilor de decolmatare, precizand ca apa furnizata prin reteaua de distributie se afla la limita minima acceptata a continutului de impuritati si flora bacteriana`, arata Dorin Teodorescu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Sibiu.

Directorul S.C. Apa Canal S.A. Sibiu a precizat ca operatiunile de epurare si tratare a apei din sursa Sadu II sunt cele utilizate din anii 60’, precum si faptul ca utilizarea in exces a sulfatului de cupru si clorinarea practicate de operatorul de servicii aduce apa furnizata orasului Cisnadie la parametrii de potabilitate, dar implica costuri mari. Niculescu a precizat ca se impune marirea volumului de acumulare al lacului Sadu II, dar si faptul ca in viitor se va renunta la sursa respectiva, urmand a se utiliza debitul de pe raul Sadului.

Dupa interventiile specialistilor de la Hidroelectrica si SGA, prefectul Horatiu Racuciu a cerut sa fie luate masurile necesare pentru imbunatatirea calitatii apei furnizate orasului Cisnadie, inca in acest an. De asemenea, acesta a comunicat ca, la nivelul prefecturii, va fi intocmit protocolul de colaborare intre factorii interesati, urmand ca dupa definitivarea sa, pe baza documentatiei tehnico-economice, sa fie realizate lucrarile respective.
de Dan Onescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter