SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGApa si canalizare de 124 milioane euro pentru zona Sibiului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

11,8 milioane euro pentru Sibiu

Conducte mai vechi de 100 de ani vor fi scoase din pamant, acolo unde ele mai exista in Sibiu, si vor fi inlocuite cu unele noi, potrivit reprezen­tantilor Societatii Apa-Canal.

O parte din lucrarile din cadrul acestui program vizeaza si Sibiul, pentru intro­ducerea retelelor de apa si canalizare in cateva zone unde acum nu exista dar si pentru inlocuirea conductelor de apa sau canal din anumite cartiere ale orasului, suma totala estimata pentru aceste investitii fiind de 11,8 milioane euro.

Retelele de distributie a apei, realizate din azbo­ciment, vor fi inlocuite pe o lungime de 3,53 kilometri, pe strazile Privighetorii, ┼×t. O. Iosif, Calea Cisnadiei, Plu­garilor, Aaron Pumnul, Goraslau, Aleea Haiducului, Rahovei, Aleea ┼×elimbar, Al. Rosiorilor si O. Goga, in total fiind vorba despre 7.500 de consumatori.

in cartierul Valea Aurie vor fi inlocuite retele de ali­mentare cu apa de pe strazile Agarbiciu, Calea Poplacii, Cindrelului, Dobarca, Iazului, Poiana, Rozdesti, Sibiel, Theodor Mihaly, pe o distanta de aproximativ 4 kilometri, pentru un numar de peste 5.400 de consumatori.

in cartierul Vasile Aaron se inlocuiesc retelele de apa pe 4,48 kilometri, pentru 11.900 de consumatori de pe strazile Iezer, ┼×urianu, Oasa, Nego­veanu, Muncel, Oncesti, Aleea Valea Frumoasei, ┼×teflesti si ┼×oimului.

Zone care acum nu au retele de alimentare cu apa sau canalizare intra si ele in calcul. Este vorba despre cartierul Viile Sibiului unde se introduc aproximativ 3 kilo­metri de retele de apa si Zona Compa, cu aproximativ un kilometru.

┼×i canalizarea va fi extinsa, in sistem separativ, pe o lungime de 4,24 kilometri, pentru aproximativ 800 de locuitori din Viile Sibiului, Prelungirea Sacel, Cartierul Veterani.

Retelele de canalizare vor fi inlocuite pe o lungime de 13 kilometri, in mai multe cartiere ale orasului.

Se vor schimba conductele de canalizare din Lazaret, de pe strazile Toamnei, Diaco­novici, E. Varga, Luceafarului, Arcului, Lupeni, Libertatii, Lebedei, Abrud, Muresului, Moara de Scoarta, Calan, Anatole France, Solidaritatii, din Terezian - ┼óiglari, pe strazile Lunga, Maghe­ranului, Cuptorului, ┼óiglari - blocuri, din ┼×trand, de pe Garlei, Fantanii, Transilvaniei, Carlova, Maramuresului, O. Goga, Hipodrom - Vasile Aaron, pe Aleea Biruintei, Aleea Fratii Buzesti, Aleea Buia, Cristian, Cantemir, Barsei, Centru - ┼×tefan cel Mare, pe I. Creanga, Triajului, ┼×tefan cel Mare, subtra­versare CF Coposu, Calea Gusteritei, Ghetariei, Fabricii, ┼×erbota.

Statie de tratare pentru Cisnadie, Rasinari si Sibiu

Una dintre cele mai importante investitii este constructia Statiei de tratare a apei potabile Sibiu Sud, care va alimenta cu apa potabila localitatile Cisnadie si Rasinari si in plus, va fi conectata si la reteaua de apa a Sibiului, pentru a inten­sifica alimentarea cu apa a municipiului. Lucrarile la Statia Sibiu Sud au inceput in urma cu cativa ani, dar au fost abandonate, iar statia nu este functionala.

Vor fi construite noi rezer­voare de serviciu pentru loca­litatile Cisnadioara si Rasi­nari, vor fi reabilitati 4 kilometri de retele de distributie a apei in Cisnadie si o noua retea de distributie pentru Rasinari, in asa fel incat sa existe apa in 99% din comuna, in conditiile in care acum Rasinariul primeste apa netratata.

Extinderi catre Miercurea Sibiului

Ocna Sibiului si ┼×ura Mica sunt alimentate din reteua Sibiului, printr-o conducta de aductiune a societatii Apa-Canal, iar aceasta conducta va fi reabilitata prin proiectul european.

in plus, va fi extinsa conducta de aductiune de la Ocna Sibiului pana la Miercurea Sibiului, inclusiv cu o serie de rezervoare de serviciu amplasate pe teren inalt pentru a distribui gravitational apa catre localitatile de pe traseu. Reteaua de distributie in localitatile ce vor fi conectate la conducta de aductiune va fi executata din surse locale sau de alta natura si va fi finalizata tot pana la sfarsitul lui 2013.

Reteaua de distributie a apei din Ocna Sibiului va fi reabilitata pentru a asigura 99% acoperire cu servicii de apa conforme.

14,4 kilometri de retele de apa in zona Avrig

Statia de tratare a apei din Avrig asigura apa potabila pentru doua rezervoare amplasate pe teren inalt, de unde este distribuita gravitational catre localitatile Avrig, Marsa si Racovita. Valoarea estimata a inves­titiilor propuse pentru aceas­ta zona este de aproximativ 1,4 milioane euro, potrivit reprezentantilor Societatii Apa-Canal.

Vor fi reabilitati aproximativ 14,4 kilometri de retea de distributie a apei.

Lucrari pentru ┼×elimbar, Cisnadie, Rasinari si Mohu

Proiectul vizeaza introdu­cerea unor conducte de transfer a apei uzate din Cisnadie si Rasinari, spre Statia de epurare Mohu Sibiu, extinderea colectoarelor in Cisnadie pentru a ajunge la o rata de acoperire a serviciului de colectare ape uzate de 97% si reabilitarea a 5,7 km de conducte de canalizare in Cisnadie

Comuna Rasinari va avea retea noua de canalizare si in urma lucrarilor, 97% din localitate va fi acoperita, iar la Statia de epurare Mohu vor fi create bazine noi de stocare a apei pluviale.

Statia de epurare Sibiu Mohu a fost modernizata printr-un program mare de reabilitare prin ISPA, iar prin noul program va fi extinsa si epurarea se va face conform standardelor europene.

Avrig, de la 60% canalizare, la 98%

in zona Avrig, canalizarea acopera aproximativ 60%, iar Marsa are sistem de canalizare complet. Apa uzata colectata este direc­tionata catre Statia de epurare existenta, care asigura doar epurare meca­nica si primara, insa in urma proiectului, reteaua de canalizare in zona Avrig va asigura o rata de acoperire de 98%, vor fi reabilitate 5,4 km de conducte de cana­lizare in Avrig si Marsa si va fi construita o noua statie de epurare.

4,6 milioane euro pentru Ocna Sibiului

Daca in acest moment, Ocna Sibiului are numai un kilometru de conducte de canalizare ce evacueaza direct in Raul Visa, proiectul din care 4,6 milioane euro sunt pentru acest oras, va aduce conducte noi de canalizare pentru asigurarea unei rate de acoperire de aproximativ 96% cu servicii de colectare a apelor uzate conforme si va fi dotata cu o statie de epurare noua.

caseta

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Asociatia de Apa Sibiu ", care a pornit acest proiect, a luat fiinta in anul 2008, din asocierea consiliilor judetene Sibiu si Brasov, municipiilor Sibiu si Fagaras, oraselor Avrig, Ocna-Sibiului, Cisnadie, Talmaciu, Miercurea Sibiului si comunelor ┼×ura Mica, Sadu, Poiana Sibiului, Pauca, ┼×ura Mare, Loamnes, Vurpar, Ludos, Apoldu de Jos, Rasinari, Rosia, Jina, Slimnic, ┼×elimbar si Cristian, care au ca operator regional pentru serviciile de apa si canalizare Societatea Apa - Canal Sibiu.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 27 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 25 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter