SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGApa si canalizarea, extinse si modernizate pe 60 de strazi

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aproximativ 30 de kilometri de retele de apa si canalizare de pe 60 de strazi din Sibiu vor fi reabilitate sau innoite, incepand de anul acesta, prin noul proiect finantat din fonduri europene, "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canal in judetele Sibiu si Brasov " finantat prin POS Mediu.

"Sunt destul de multe lucrari care vor fi efectuate in municipiul Sibiu. Se vor reabilita retele din mai multe cartiere, un numar destul de mare de strazi vor avea retea de apa noua, in jur de 60 de strazi din Sibiu. in principiu, se inlocuiesc conductele de azbociment care sunt considerate nesigure si se extinde reteaua de apa considerabil, de exemplu in cartierul Veteranilor", a explicat ieri primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Lucrarile sunt prevazute sa inceapa anul acesta, au inceput pregatirile pentru licitatiile de consultanta, pentru dirigentie de santier, iar in a doua etapa, se vor licita lucrarile propriu-zise.

"Eu sper sa licitam lucrarile in acest an si sa le terminam in anul urmator. Termenul limita este anul 2013, dar sper sa nu dureze atat de mult lucrarile in municipiul Sibiu. Problema nu este insa chiar simpla", a explicat Iohannis.

El a dat exemplul Brasovului, care are un proiect similar pentru care au pornit licitatiile de acum 5 luni, dar inca nu s-au pornit lucrarile pentru ca toate licitatiile au fost contestate si s-a ajuns in instanta. "Sper sa nu se intample acelasi lucru la noi, dar nici nu pot sa-l exclud. Aceasta procesomanie pe licitatii duce la intarzieri insemnate pe toate proiectele", a concluzionat primarul Sibiului.


Retele noi si reabilitari

Retelele de alimentare cu apa vor fi extinse in cartierul Viile Sibiului, unde se vor introduce aproximativ 3 kilometri de conducte, dar si zona Compa unde se vor introduce retele noi pe un kilometru. Canalizarea se va extinde in cartierul Viile Sibiului, prelungirea Sacel si cartierul Veterani, unde se vor introduce conducte pe o lungime de peste 4 kilometri.

┼×i retelele de apa din azbociment vor fi inlocuite pe o lungime de 3,5 kilometri. Strazile pe care se vor realiza aceste lucrari si care deservesc peste 7500 de locuitori sunt: Privighetorii, ┼×tefan Octavian Iosif, Calea Cisnadiei - Plugarilor, Aaron Pumnul, Goraslau - Aleea Haiducului, Rahovei - Aleea ┼×elimbar, Aleea Rosiorilor si Octavian Goga.

┼×i in cartierul Valea Aurie vor fi inlocuite retelele de apa pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, care deservesc 5.400 de consumatori.

Se va interveni pe strazile Agarbiciu, Calea Poplacii, Cindrelului, Dobarca, Iazului, Poiana, Rozdesti, Sibiel, Theodor Mihaly.

Reteaua de apa va fi inlocuita si in cartierului Vasile Aaron, pe o lungime de aproximativ 4, 5 kilometri, pe strazile Iezer, ┼×urianu, Oasa, Negoveanu, Muncel, Oncesti, Aleea Frumoasei, ┼×teflesti si ┼×oimului, unde in total sunt 12.000 de consumatori.

13 kilometri de canalizare

Reteaua de canalizare va fi inlocuita pe aproximativ 13 kilometri, ceea ce inseamna lucrari pentru 10.000 de consumatori.

Se va interveni in Lazaret pe strazile Toamnei, Diaconovici, Ecaterina Varga, Luceafarului, Arcului, Lupeni, Libertatii, Lebedei, Abrud, Muresului, Moara de Scoarta, Calan, Anatole France, Solidaritatii.

in Terezian si ┼óiglari lucrarile vor avea loc pe strazile Lunga, Magheranului, Cuptorului, ┼óiglari - zona de blocuri; in ┼×trand pe strazile Garlei, Fantanii, Transilvaniei, Carlova, Maramuresului, Octavian Goga.

in cartierele Hipodrom si Vasile Aaron se va interveni pe Aleea Biruintei, Aleea Fratii Buzesti, Aleea Buia, colector Cristian - Cantemir - Barsei, iar in zona Centru - ┼×tefan cel Mare pe Creanga, Triajului, ┼×tefan cel Mare, C. Coposu, Calea Gusteritei, Ghetariei, Fabricii, ┼×erbota.


124 milioane euro

in total, proiectul de apa si canalizare are o valoare de 124 miloane de euro, a fost aprobat de Ministerul Mediului si Padurilor si a fost transmis oficial Comisiei Europene pentru evaluare si aprobare.

Autoritatile au primit permisiunea sa inceapa implementarea proiectului inainte de avizul Comisiei Europene, iar dupa aprobarea proiectului de catre CE se va incheia un contract de finantare intre Ministerul Mediului si Padurilor, prin intermediul Autoritatii de Management pentru POS Mediu si Apa Canal SA Sibiu.

Finantarea solicitata din Fondul de Coeziune este in valoare de aproape 80 milioane de euro, finantarea de la bugetul de stat este de aproape 12 milioane euro, iar restul sumei va fi asigurata din fonduri locale, de SC Apa Canal SA Sibiu, peste 30 milioane euro, in vreme ce judetul Sibiu si localitatile Sibiu, Avrig, Ocna Sibiului, Cisnadie, Rasinari, ┼×elimbar, Fagaras vor contribui cu aproape 2 milioane de euro de la bugetele locale.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 09.04.2011 02:21 )
locuiesc la viile sibiului si imi doresc cel mai mult sa am apa potabila si canalizare este cel mai bun lucru


      

Alte stiri adaugate vineri, 21 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter