SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGApa tratata in statia de la Sibiu, cea mai buna din judet

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Apa curata intr-o lume sanatoasa" este sloganul din acest an al Zilei Mondiale a Apei, slogan care doreste sa traga un semnal de alarma fata de poluarea tot mai accentuata a surselor de apa, datorita activitatii umane, poluare fara precedent in ultimii 20 - 30 de ani. "Directia de Sanatate Publica (DSP) Sibiu a avut permanent ca preocupare prioritara supravegherea calitatii apei potabile distribuita populatiei din judetul Sibiu, in conformitate cu legislatia in vigoare, in scopul protejarii sanatatii si prevenirii imbolnavirilor. Controlul calitatii apei se face prin analize de laborator chimice si bacteriologice, in cadrul monitorizarii de control si de audit, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, si in cadrul programelor de sanatate. in anul 2009, s-au efectuat de catre DSP Sibiu si producatorii de apa un numar de 107 544 analize, pe 26 de parametrii, rezultand un procent foarte ridicat de conformitate, ceea ce reflecta calitatea buna a apei distribuita populatiei. Clorul rezidual liber a fost prezent in permanenta in apa, asigurand protectia sanatatii consumatorilor", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Cea mai buna apa este cea tratata la Sibiu

Potrivit documentului citat, cel mai bun procent de conformitate s-a inregistrat in localitatile unde apa distribuita este tratata in statia de apa Sibiu. Un indice mai mare de nepotabilitate s-a inregistrat la Cisnadie din cauza a doua situatii deosebite, prima aparuta in luna ianuarie 2009, cand s-a produs un defect major la conducta de aductiune a apei, iar cea de-a doua aparuta in perioada aprilie-iunie, cand a evoluat in localitate un focar de gastroenterocolita acuta de etiologie probabil rotavirala. in aceste perioade apa a prezentat turbiditatea si oxidabilitatea crescute, dar fara incarcatura bacteriana cu germeni patogeni.

Probleme si la Medias

Potrivit aceluiasi comunicat, o situatie nefavorabila se intalneste si la Medias, unde indicele de nepotabilitate este constant crescut, in principal din punct de vedere chimic, din cauza calitatii apei la sursa si a posibilitatii limitate de tratare a apei in statiile de tratare (aici se inregistreaza cel mai ridicat procent de neconformitate pentru parametrii turbiditate si oxidabilitate). Neconformitatile inregistrate nu au influentat insa starea de sanatate a consumatorilor, in ultimii ani in judetul Sibiu, neinregistandu-se epidemii hidrice sau imbolnaviri posibil transmise pe calea apei.

in mediul rural populatia consuma apa fie de la microcentrale, instalatii mici care distribuie apa netratata, fie din fantani sau izvoare captate, cu un indice mai mare de nepotabilitate. Pentru majoritatea localitatilor rurale s-au intocmit insa proiecte pentru imbunatatirea alimentarii cu apa potabila, o parte din acestea aflandu-se in derulare. "in concluzie, calitatea apei potabile in localitatile judetului Sibiu este buna, comparativ cu alte zone din tara. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte calitatii apei la sursa, iar pe da alta parte atentiei deosebite acordata de toti factorii responsabili in vederea stabilirii si impunerii conformarii la cerintele prevazute de normele legale (Directiva 98/83EC, transpusa in legislatia romana). DSP Sibiu va monitoriza in continuare calitatea apei potabile in intreg judetul Sibiu, in scopul prevenirii imbolnavirilor hidrice in randul populatiei. in acelasi timp, facem apel catre intreaga comunitate de a acorda atentia si respectul cuvenit acestei resurse inestimabile, prin respectarea normelor de igiena si evitarea poluarii apelor, a mediului in general", se mai arata in comunicat.
de Ramona Gaina


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 22 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter