SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGApar primele blocuri de 14 etaje. Cad preturile

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Dupa ce autoritatile de la Şelimbar au eliberat un PUZ pentru construirea unor imobile de 16 etaje, la Sibiu vor fi construite doua blocuri de cate 14 etaje care vor adaposti nu mai putin de 224 de apartamente cu cate doua si trei camere.
Dupa lansarea mai multor ansambluri rezidentiale axate pe cladiri de tipul vilelor, lupta imobiliara din Sibiu a inceput sa se mute si pe orizontala. Pe Aleea Sevis, un grup de investitori incearca sa obtina avizele necesare astfel incat sa ridice pe un teren de 4849 de metri patrati cele doua blocuri de cate 15 etaje. Pe terenul care se invecineaza in paretea de sud-est cu Valea Sapunului, investitorii intentioneaza sa construiasca doua imobile cu doua niveluri la subsol, unul la parter si alte 14 etaje. „Ambele imobile vor avea la parter spatii comerciale sau spatii pentru birouri. Constructiile vor respecta o retragere de minim cinci metri fata de albia Vaii Sapunului si vor fi aliniate perpendicular pe constructiile existente in partea nor-vestica a lotului. Numarul locurilor de parcare va fi de 224 de locuri, din care 190 de locuri vor fi prevazute in subsolurile imobilelor, iar diferenta de 34 de locuri de parcare se vor amenaja suprateran, langa constructiile propuse ", se arata in raportul intocmit de Serviciul de urbanism din cadrul Primariei Sibiu.
Ansamblul celor doua blocuri va fi legat de strada Rahova prin cateva alei. in zona, pe terenul ramas liber vor fi ridicate cateva locuri de joaca pentru copii si spatii verzi. Suprafata totala pe care se va consturi in zona va fi de 1936 de metri patrati.

Preturile scad. in curand

Analistii imobiliari de pe piata sibiana sustin ca aparitia unor astfel de cladiri este un alt semn ca preturile din zona imobiliara vor scadea. Unii analisti folosesc chiar si expresii mai puternice. „Preturile se vor prabusi car de curand. Vor cadea foarte mult, pentru ca sunt deja destule semnale. La 500 – 600 sau chiar 700 de euro metru patrat in Sibiu, nimeni nu mai cumpara. Sunt terenuri care de la inceputul anului au fost scoase la vanzare si nimeni nu le cumpara. Acesta este unul din primele semne. Procentul de ocupare al terenurilor trebuie sa fie tot mai mic, asa ca majoritatea investitorilor se orienteaza acum inspre zone din afara orasului ", declara Bogdan Gicu, directorul agentiei imobiliare Prestland Company.
in ceea ce priveste arhitectii, parerile sunt impartite. Cei mai avangardisti considera ca aparitia unor astfel de cladiri cu regim mare de inaltime ofera imaginea unui oras aflat intr-o dezvoltare sanatoasa. „Sunt niste reguli foarte simple de urmat, referitoare, printre altele, si la gradul de ocupare al terenului si la constructiile din vecinatate. Un studiu de circulatie, prin care constructia unor astfel de blocuri sa nu gatuie traficul in orele de maxim flux. Dar astfel de cladiri, bine gandite, oferp orasului un aspect foarte modern. Uitati-va la Hotelul Ramada, atat de contestat inainte de ridicare si care acum este unanim acceptat. Era ansamblurilor rezidentiale cu parter plus doua etaje si mansarda mi se pare de o saranie ingrozitoare ", a declarat arhitectul Vladimir Grigoriv. Şi el a initiat in primavara acestui an un plan urbanistic pentru zona industriala Independenta 1, pe care sa fie construite, in afara unui centru comercial si doua blocuri cu un regim de inaltime de maxim 16 etaje. Propunerea a fost, deocamdata respinsa. „in momentul de fata exista un val de investitii si investitori. Daca nu profitam de acesta in urmatorii doi ani si sa ocupam si zonele industriale din oras cu o alta arhitectura, vom ramane la statutul de sat medieval ", a mai completat Grigorov.
in jurul terenului pe care se intentioneaza construirea a doua blocuri de 14 etaje, exista blocuri de 4 si 10 etaje. Chiar alaturat terenului in discutie, un alt investitor a demarat procedurile de a obtine avizele necesare pentru consturirea unui bloc cu zece etaje.

Se inalta Valea Sapunului

Zona incadrata de DN1 si Calea Cisnadiei, inspre Şelimbar a devenit una din cele mai vanate pentru proiecte rezidentiale. Nu demult, dincolo de Valea Sapunului, in prelungirea bulevardului Mihai Viteazu a fost obtinut un PUZ care sa permita construirea a doua blocuri de cate 15 etaje, incadrate de alte cateva imobile destinate birourilor si centrelor comerciale.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 26 septembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter