SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAparatura de milioane de euro si saloane noi la Pediatrie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Spitalul de Pediatrie din Sibiu a intrat intr-un proces de modernizarea, datorat unui proiect cu fonduri europene in valoare de zece milioane de euro. Proiectul ar trebui sa transforme unitatea spitaliceasca intr-un spital de top european, cu dotari de ultima generatie, cu un numar mai mare de saloane si un Centru de cercetare si telemedicina in bolile neurologice. Toate acestea in urmatoarele 28 de luni.
" Proiectul este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si are o valoare de peste 45.000.000 lei, adica zece milioane de euro, iar prin acest proces vom face un Centrul de Cercetare si Telemedicina in Bolile Neurologice la Copii (CEFORATEN). Realizarea acestuia, precum si celelalte dotari, amenajari, refaceri la corpurile cladirii vor aduce avantaje deosebite pacientior, sanse la conditii de spitalizarea si de tratament de foarte buna calitate`, spune Mihai Neamtu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Banii care cumpara o sansa in plus la sanatate

Cele zece milioane de euro vor fi in mare parte folosite " pe aparatele care lipsesc si de care copiii au nevoie in fiecare zi`, pe refacerea cladirilor de la Clinica Spitalului de Pediatrie si pe cele cinci compartimente din cadrul centrului.
Reprezentantii spitalului spun ca Centrul va fi amplasat in str. Pompeiu Onofreiu, in Clinica de Pediatrie a Spitalului, in cladirea A si in locul cladirii B, ca si constructie noua, structurata pe patru nivele destinate celor cinci compartimente de cercetare.
`Centrul va include cinci compartimente - Compartiment Neuroradiologie, care va avea laborator imagistica, saloane ATI pentru prematuri si copii. Apoi Compartimentul de Genetica, Boli Metabolice si Cercetare a Patologiei Pediatrice Coexistente sau Induse de Bolile Neurologice, care va avea sase laboratoare. Urmeaza Compartimentul clinic de neurologie pediatrica cu opt saloane. Dupa aceea Compartimentul de cercetare in Neurofiziologie si Polisomnografie, cu alte sapte laboratoare, si nu in ultimul rand Compartimentul de telemedicina si Educatie Medicala`, mai spune dr. Mihai Neamtu.
In 2015, pacientii spitalului sibian vor putea sa isi faca analize si sa urmeze tratamente aici, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze la Cluj sau la Timisoara. Pe lista noilor achizitii pentru Pediatrie figureaza si aparatura pentru Imagistica prin Rezonanta Magnetica 3T; sistem Röntgen Multivalent cu posibilitati de explorare fluoroscopica si angiografica; aparat Röntgen complet digital de grafie cu masa si vertigraf de uz general; ecograf Doppler color pentru investigatii de inalta performanta cu aplicatii dedicate examinarii SNC si vascularizatiei cerebrale; ecocardiograf performant de analiza in volum, 2D, M si Doppler pentru aplicatii cardiovasculare; aparat pentru studii genetice si imunologice; si sistem integrat de telemedicina si biblioteca digitala.

Parintii asteapta schimbarile

Daca esti parinte si ajungi cu copilul la spital nu te intereseaza foarte tare lista dotarilor, dar in schimb faci diferenta intre niste analize facute in cateva ore sau in cateva zile. Mamele micutilor pacienti spera la cat mai multe paturi suplimenare, care sa le permita sa se interneze alaturi de copii.
`Problema paturilor e veche in spitalul din Sibiu si trebuie rezolvata cat mai curand. Ne vom bucura de fiecare imbunatatire adusa spitalului, dar mai ales de cresterea numarului de paturi, care sa ne permita sa ne internam cu copiii`, spune sibianca B. Cristina.
de Dorina Nitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 11 martie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter