SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAparatura performanta pentru Blocul operator din Ortopedie - Traumatologie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sectia Clinica Ortopedie-Traumatologie a fost dotata cu aparatura de inalta performanta printr-un proiect derulat prin Clubul Rotary Sibiu, respectiv Clubul Rotary Bielefeld (Germania).

"in noiembrie 2012 am fost prezent la o prelegere sustinuta de doctorul Roman in Germania, la Oerlinghausen si am aflat despre infrastructura insuficienta din cadrul blocului operator al Ortopediei de la spitalul din Sibiu. in acel moment tocmai fusesem ales ca viitor presedinte al Clubului Rotary din Bielefeld si am decis ca proiectul meu in aceasta calitate sa fie sprijinirea spitalului din Sibiu. in acest sens am initiat primele contacte cu Clubul Rotary din Sibiu si impreuna am derulat acest proiect, reusind sa obtinem 80.000 de dolari pentru a cumpara dispozitivele si aparatura necesare sectiei Ortopedie. Dupa un an si jumatate am venit in fata dumneavoastra pentru a va preda totul ", a declarat Volker Crayen, presedintele Clubului Rotary din Bielefeld.

Aparatura a fost achizitionata si a sosit la Sibiu in cursul saptamanii trecute si a fost montata in cadrul blocului operator al sectiei de Ortopedie, urmand sa deserveasca una din salile de operatie. Au fost achizitionate un aspirator chirurgical, un tourniquet automatizat, EKG portabil, electrocauter, drill si oscilant ortopedic, masa de operatii chirurgicale, mas[ de operatii ortopedice, monitor de supraveghere cardiaca si respiratorie, sterilizator.

"Acest prim pas de modernizare a infrastructurii din cadrul Sectiei Clinice de Ortopedie va avea ca si urmare nu numai cresterea calitatii actului medical spre beneficiul pacientilor dar va fi utila si pentru pregatirea profesionala a medicilor rezidenti, a studentilor si asistentelor medicale. Aparatura medicala va permite, de asemenea, derularea de proiecte de cercetare precum si organizarea de cursuri de specializare pentru medici rezidenti si specialisti, sub egida SCJU Sibiu si a ULBS ", a mai declarat dr. Dan Mihai Roman.Cindrea: "Model de colaborare "Prezent la eveniment, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea a declarat ca este multumit de colaborarea dintre spital si Clubul Rotary, considerand ca acesta este un model de colaborare. "Este un eveniment deosebit de important si reprezinta totodata un model de colaborare intre Clubul Rotary si SCJU Sibiu. Sper ca acest model sa continue pentru ca sprijinul rotarienilor vine sa completeze eforturile pe care Consiliul Judetean Sibiu le face pentru modernizarea spitalelor, pentru sanatate in general. De altfel, sanatatea reprezinta o prioritate a mandatului meu. Nu pot decat sa le multumesc prietenilor nostri germani pentru aceasta donatie care va duce cu siguranta la o mai mare calitate a actului medical ", a spus Ioan Cindrea.

"Dotarea sectiilor spitalului cu aparatura performanta reprezinta un obiectiv principal al actualei echipe de management precum si pentru toti medicii sefi de sectie. Pe langa eforturile financiare pe care spitalul si Consiliul Judetean Sibiu le-au facut si le vor face in continuare, se remarca si proiecte dezvoltate la nivelul sectiilor, prin eforturile medicilor de la conducerea acestora. Un exemplu elocvent in acest sens este finantarea obtinuta de Sectia Clinica Ortopedie, din partea Rotary International. O astfel de realizare reprezinta un real sprijin, un factor de progres, completand eforturile noastre, ca institutie, de a oferi servicii medicale la standarde cat mai inalte. Prin urmare, apreciem acest demers finalizat cu succes si dorim sa multumim tuturor celor care au contribuit si vor contribui si pe viitor la sprijinirea institutiei noastre ", a declarat dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

La eveniment au luat parte si Rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea si decanul Facultatii de Medicina "Victor Papilian" din Sibiu conf. univ. dr. Silviu Morar. Acestia au subliniat ca dotarea Sectiei Clinice Ortopedie va contribui si la cresterea calitatii actului didactic din Facultatea de Medicina.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 18 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter