SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGApel catre sibieni : locuinte sau muzeu la Independenta

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Directorul Muzeului National Brukenthal a lansat ieri un apel catre societatea civila sibiana cu privire la viitorul halelor Independenta. Conform lui Sabin Luca zona fie devine un Muzeu al Industriilor fie ajunge ruine, dupa modelul fostei Berarii din apropierea Teatrului National „Radu Stanca ".

Sabin Luca, directorul Muzeului National Brukenthal a anuntat ieri ca institutia pe care o conduce a primit avizul favorabil al Ministerului Culturii si Cultelor pentru clasarea a cinci componente ale SC Independenta SA in randul monumentelor istorice. Pasul urmator era ca odata ce sunt oficial monumente istorice cladirile respective sa devina sediul Muzeului Industriilor.

Numai ca in scurt timp de la primirea avizului ministerului proprietarii SC Independenta SA au dat in judecata Ministerul Culturii pentru decizia luata invocand erori de procedura. „Avizul de clasare a fost dat in data de 30.07.2008. Proprietarii zonei au dat in judecata ministerul din motive de procedura. Ei contesta faptul ca aceasta decizie de clasare a venit de la o fundatie care imi apartine. Eu am facut in numele fundatiei al carei presedinte sunt aceasta solicitare de clasare. Ei au contestat tocmai faptul ca solicitarea a plecat de la mine ", a declarat Sabin Luca.

Acesta a mai mentionat ca procedurile de judecata pot dura si un an de zile, timp in care restul procedurilor de infiintare a noului muzeu sibian sunt blocate. Totodata, Luca a mai atras atentia si asupra intereselor imobiliare imense care exista in aceasta zona, amintind exemplul fostei berarii din apropierea Teatrului „Radu Stanca ", care tot din cauza intereselor foarte mari a ajuns o ruina in centrul Sibiului. „De aceasta data cred ca este cazul sa se implice si societatea civila. Eu unul nu as vrea sa se nasca la Sibiu un nou caz Rosia Montana. Au fost facute si toate demersurile ca proprietarii sa fie despagubiti la pretul pietei. Domniile lor se asteapta la nu stiu ce castig. Eu nu sunt impotriva dezvoltarii Sibiului, dar intre a avea un nucleu cultural si niste locuinte exista o diferenta. Orasul acesta numai prin cultura se poate dezvolta. Nu vine nimeni la Sibiu sa viziteze fabrica Continental sau Takata, turistii vin sa vada muzeele Astra si Brukenthal ", a mai declarat Sabin Luca. Suprafata totala a cladirilor solicitata de conducerea Muzeului Brukenthal pentru clasare in randul monumentelor istorice este de aproximativ o jumatate de hectar. intreaga suprafata a cladirilor Independenta este de aproape opt hectare.

Muzeul sibian a solictat in vederea clasarii, pe langa cele cinci componente pentru care a si primit avizul, intreaga zona Independenta. Doar prima cerere a fost aprobata de la Bucuresti. Tot la Bucuresti, la Ministerul Transporturilor, se afla si documentele materialului rulant ce ar urma expus in muzeu. Este vorba in total de 30 de locomotive cu valoare istorica.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 15 octombrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter