SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAPIA primeste cereri pentru zonele defavorizate

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Directorul executiv al Centrului Judetean APIA Sibiu, ing. Teodor Hategan, informeaza potentialii beneficiari sibieni ca, in perioada 10 iunie - 15 iulie 2013, se primesc cererile de plata aferente anului 2013 in cadrul "Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate", finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

De acest sprijin comunitar - afirma Hategan - pot beneficia crescatorii de vaci de lapte sau de bivolite de lapte si de taurine din rase de carne sau metisii cu rase de carne din zonele defavorizate ale judetului: Arpasu de Jos, Atel, Avrig, Biertan, Boita, Cartisoara, Cisnadie, Cristian, Gura Raului, Hoghilag, Jina, Laslea, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Porumbacu de Jos, Racovita, Rau Sadului, Rasinari, Sadu, Saliste, Talmaciu, Tilisca, Turnu Rosu si Valea Viilor.

Fiecare solicitant trebuie sa depuna o cerere pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de exploatatie inregistrat in RNE al ANSVSA) la Centrul Judetean APIA Sibiu, strada Somesului nr. 49.Conditii de acordare generaleExploatatiile trebuie sa fie localizate in una dintre cele 25 de zone defavorizate din judetul Sibiu, identificate in Anexa 4A la Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR 2007 - 2013 si mentionate mai sus. Bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific trebuie sa fie identificate si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor - RNE. Registrul individual al exploatatiei sa fie actualizat in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.

1760/2000. Bovinele din exploatatie trebuie sa fie cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, iar actiunile prevazute sa fie efectuate la zi.Conditiile de acordare specificePentru vacile de lapte, beneficiarii trebuie sa fie inregistrati in sistemul de administrare al cotelor de lapte al Serviciului de Administrare a Cotelor de Lapte din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, cu cota de lapte pentru livrari sau vanzari directe. De asemenea, trebuie sa solicite ajutorul specific pentru un numar cuprins intre doua si 15 capete vaci de lapte. Vacile de lapte pentru care se solicita ajutor specific trebuie mentinute pe o perioada de retinere de 6 luni de la data limita de depunere a cererilor (16.07.2013-15.01.2014), la adresa exploatatiei/ locatiei mentionata in cerere. Vacile de lapte pentru care se solicita ajutorul specific sa aiba cel putin un produs (vitel) identificat si inregistrat in RNE pana la termenul limita de depunere al cererilor.Pentru bivolite de lapteCrescatorii trebuie sa solicite ajutor specific pentru un efectiv de maxim 50 capete bivolite de lapte. Bivolitele de lapte pentru care se solicita ajutor specific trebuie mentinute pe o perioada de retinere de 6 luni de la data limita de depunere a cererilor (16.07.2013-15.01.2014) la adresa exploatatiei/locatiei mentionata in cerere. Bivolitele de lapte pentru care se solicita ajutorul specific trebuie sa aiba cel putin un produs (vitel) identificat si inregistrat in RNE pana la termenul limita de depunere al cererilor.

Atat pentru vacile de lapte, cat si pentru bivolitele de lapte, ajutorul specific se acorda anual.Pentru taurine din rase de carneCrescatorii trebuie sa solicite ajutorul specific pentru un efectiv total de maxim 90 capete pe beneficiar. Categoriile de taurine sunt: vaci din rase de carne care nu au beneficiat de ajutor specific pentru categoria vaci de lapte; vaci metise cu rase de carne care nu au beneficiat de ajutor specific pentru categoria vaci de lapte; tineret mascul si/ sau femel din rase de carne si/ sau metisi cu rase de carne; tauri din rasa de carne.

Crescatorii trebuie sa detina documente oficiale care atesta rasa de carne/ metisii din rasele de carne, precum si documente care atesta iesirile din efectiv, dupa caz. Animalele pentru care se solicita ajutor specific trebuie sa fie detinute de beneficiar cel putin o perioada de opt luni de la data intrarii in exploatatia acestora si pana in momentul iesirii/ pana la data depunerii cererii, dupa caz (pentru taurinele de carne existente in exploatatie la data depunerii).

Cererea va fi vizata de catre Oficiul Judetean de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Sibiu.

Ajutorul specific pentru taurine din rase de carne se acorda astfel: o singura data pentru categoria de varsta a animalului, pentru tineretul mascul sau femel care are varsta de maximum 25 de luni la data iesirii din exploatatie cuprinsa in perioada 1 august a anului calendaristic precedent - 15 iulie a anului in care se solicita ajutorul specific, respectiv maxim 25 de luni la data de 15 iulie a anului in care se solicita ajutorul specific, pentru tineretul existent in exploatatie; anual, pentru vaci din rase de carne si pentru vaci metise cu rase de carne si o singura data in viata, pentru taurii din rase de carne din specia taurine.

"Nerespectarea conditiilor de eligibilitate mai sus mentionate precum si nerespectarea cerintelor legale in materie de gestionare (SMR) privind mediul, identificarea si inregistrarea animalelor in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru agricultori in Romania poate atrage, dupa caz, reducerea/excluderea de la plata, respectiv penalitati/sanctiuni multianuale, in conformitate cu OMADR nr. 174/2013", a precizat directorul Teodor Hategan.Documente necesareCentrul Judetean APIA Sibiu pune la dispozitia beneficiarilor sai cereri pretiparite cu efectivul de animale pentru fiecare categorie inscris in RNE. Cererea trebuie insotita de urmatoarele documente generale: copie a certificatului de inregistrare de la oficiul registrului si comertului/a certificatului de inregistrare fiscala/carte de identitate, dupa caz; copie de pe pasaportul fiecarui animal care trebuie sa fie pe numele persoanei care solicita sprijinul, emis de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor; dovada inregistrarii in Registrul Unic de Identificare (RUI) al APIA (va fi eliberata de catre angajatii APIA odata cu cererea pretiparita); adeverinta emisa prin proceduri SNIIA de catre medicul veterinar de libera practica imputernicit, care atesta ca bovinele detinute in exploatatie sunt cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, iar actiunile prevazute sunt efectuate la zi; copie document coordonate bancare.Documente specificein functie de schema de plata pentru care solicita ajutorul specific, este nevoie de: pentru vaci de lapte- dovada de inregistrare a beneficiarilor in sistemul de administrare a cotelor de lapte (va fi eliberata de catre angajatii APIA); pentru vaca de carne si pentru taurul din rase de carne - copia certificatului de origine; pentru vaca metisa cu rasa de carne nascuta in Romania - copia buletinului de insamantari artificiale al mamei/adeverinta de monta naturala autorizata a mamei, pe care sa se mentioneze codul tatalui, care trebuie sa fie din rasa de carne; pentru vaca metisa cu rasa de carne provenita din import - copia buletinului de insamantari artificiale/adeverintei de monta naturala a mamei, pe care sa se mentioneze codul tatalui, care trebuie sa fie din rasa de carne si/sau copia pasaportului, in care sa fie evidentiat codul tatalui, care trebuie sa fie din rasa de carne, dupa caz; pentru tineretul din rase de carne - copia certificatului de origine; pentru tineretul Metis - copia documentului din care sa reiasa faptul ca unul din parinti este rasa de carne, respectiv, copia certificatului de origine al mamei sau copia buletinului de insamantari artificiale/ adeverinta de monta naturala; pentru categoria taurine din rase de carne - documentele care atesta iesirile animalelor din exploatatie.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 11 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 09 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter