SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAplauze Zholdak! - Othello?! la fel de genial

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Au existat milioane de ucideri ale Desdemonei de la Shakespeare incoace, insa Andriy Zholdak are un mod aparte de fiecare data. Montat prima data in 2002, spectacolul “Othello?!" a revenit in atentia sibienilor intr-o noua formula, intinerita. Dupa moartea lui Virgil Flonda, piesa a fost regandita de regizorul ucrainenean intr-o formula noua, cu sase actori noi in distributie, care aduc in prim plan o tema noua. Lupta pentru putere si apropierea de Desdemona sunt extrem de bine conturate in spectacolul, care a fost aplaudat la scena deschisa. “Othello?!" a scos in evidenta talentul actorilor sibieni, laudati, de altfel, si de pretentiosul Zholdak. Catalin Patru, interpretul rolului Iago, a demonstrat inca o data ca este unul dintre cei mai buni actori de la Sibiu, atat publicul, cat si criticii remarcand o maturizare artistica extraordinara a actorului. De altfel, toti actorii sibieni au fost la inaltime, observand-se cu usurinta munca aproape silnica, depusa sub mana de fier a lui Zholdak. Ritmul este cuvantul-cheie al spectacolului, sincronizarea fiind perfecta in jocul de pe scena. Insusi Andriy Zholdak recunoaste faptul ca este spectacolul este greu pentru actori, deoarece acestia trebuie sa interpreteze actul artistic cumai mult patos. “Nu au unde sa se ascunda. Actorii interpreteaza pe o scena deschisa, spectacolul se desfasoara dupa un ritm. Arta fara ritm nu exista. Ritmul reprezinta azi o cheie in formarea artei" , a declarat Andriy Zholdak.

Travaliul spectacolului

La fel ca la “Viata cu un idiot" , spectacolul “Othello?!" a necesitat la fel de multe ore de repetitii, derulate in efervescenta specifica a lui Andriy Zholdak. Nu mai putin de 14 ore de repetitii zilnic au trebuit sa suporte actorii sibieni, la care regizorul ucrainean a urlat la fiecare nereusita. Spectacolul a fost gata atunci cand Zholdak s-a declarat multumit de el. “Iubesc finalul actului intai si actul doi in totalitate. Nu imi este rusine de acest spectacol" , a mai spus regizorul. In rolul Desdemonei-copil joaca o fetita de noua ani, care i-a rezistat cu stoicism geniului nebun. “Desdemona mica este un bulgar de aur. Fetita a indeplinit fiecare indicatie primita" , a spus Constantin Chiriac, directorul Teatrului National “Radu Stnca" , interpretul rolului Othello.

Pe scena la Kiev

Cele doua spectacole ce au avut premiera in ultimele doua saptamani pe scena sibiana, “Viata cu un idiot" si “Othello?!" au fost solicitate pentru un turneu la Kiev, la cel mai mare teatru din capitala Ucrainei. “Un bussiness man din Kiev m-a anuntat ca va finanta turneul actorilor din Sibiu la unul dintre cele mai mari teatre din Ucraina. Piesele vor fi vizionate si de publicul din Kiev, alaturi de presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko" , a mai anuntat Andriy Zholdak.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 03 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter