SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAproape 1.000 de copii invata in scolile speciale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

971 de copii din intreg judetul Sibiu si din alte zone ale tarii incep toamna aceasta noul an scolar in scolile speciale din Sibiu Medias, Dumbraveni si Turnu Rosu.

Elevi si liceeni cu diferite deficiente, tulburari, handicapuri, elevi cu situatie materiala precara vor frecventa aceste centre, care au fost igienizate si pregatite pentru noul an scolar.

"Dorim ca si in anul acesta scolar, elevii cu nevoi speciale, precum si cadrele didactice care se ocupa de indrumarea lor sa beneficieze de conditii optime pentru buna desfasurare a procesului educational. Consiliul Judetean va sustine in continuare modernizarea si dotarile acestor centre scolare destinate invatamantului special" , a declarat, ieri, in conferinta de presa, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.Nevoi specialeConsiliul Judetean Sibiu are in subordine cinci centre scolare pentru educatie incluziva (CSEI): doua in Sibiu si cate unul in Medias, Dumbraveni si Turnu Rosu. Acestor institutii scolare li se adauga si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Sibiu (str. Turismului, nr.

15). Dintre cele cinci centre scolare speciale, doua beneficiaza de cate un internat si anume CSEI nr. 2 Sibiu (din parcul Astra), destinat copiilor cu deficiente de auz si vorbire, si CSEI Turnu Rosu.

Pentru anul 2012 Consiliul Judetean Sibiu a alocat invatamantului suma de 25.525.410 lei (7% din bugetul CJS), din care pentru scolile speciale 13.206.000 lei (3,65%), diferenta fiind destinata programului lapte corn, in valoare de 9.200.00 lei, si proiectului Reabilitare si modernizare Centrul ┼×colar pentru Educatie Incluziva Turnu Rosu insumand 3.122.410 lei. Fondurile pentru scolile speciale sunt alocate cheltuielilor de personal, materiale, burselor si asistentei sociale.Investitii in scoliS-au facut si anumite investitii, unele finalizate, iar altele in curs de executie. De exemplu, la CSEI nr. 1 Sibiu (str. Filarmonicii nr.

18) s-a instalat un sistem de supraveghere video cu circuit inchis pentru a spori sigurata elevilor in unitate, suma alocata din bugetul judetului fiind de 18.000 lei. De asemenea, tot la aceasta institutie s-a executat un covor asfaltic in curtea interioara si sunt in curs de finalizare reparatiile la fatada si refacerea jgheaburilor colectoare a apelor pluviale.

Cladirea Centrului ┼×colar pentru Educatie Incluziva Medias va fi izolata termic anul acesta, Consiliul Judetean Sibiu aproband in sedinta din luna august Studiul de fezabilitate pentru investitia "Anvelopare cladire principala, precum si fondurile necesare realizarii acestui obiectiv, in valoare de 340.000 lei. Totodata, la ┼×coala Speciala din Medias se mai doreste inlocuirea centralelor termice uzate cu centrale automate. in vacanta de vara institutia a modernizat si dotat cabinetele si salile de clasa cu calculatoare, a inlocuit instalatiile vechi de la apa, canal si pe cele electrice, a montat geamuri termopan la blocul alimentar, precum si usi la o parte din incaperile din cladire. in urma unei donatii, in ┼×coala Speciala din Medias s-au montat boilere electrice pentru dusurile comune.

La Centrul ┼×colar pentru Educatie Incluziva din Dumbraveni s-au realizat lucrari de zugraveli si raschetat si s-au renovat baile, efectuandu-se de asemenea, igienizarea si dezinsectia unitatii.

intrucat la Centrul ┼×colar pentru Educatie Incluziva Turnul Rosu se desfasoara ample lucrari de reabilitare si modernizare in cadrul unui proiect cu finantare europeana, procesul instructiv-educativ se va desfasura temporar in spatiile Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilitati Turnu Rosu, solutie cu care conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala `i Protectia Copilului a fost de acord. Astfel, spatiile destinate procesului de invatamant au fost amenajate cu mobilier scolar adecvat si dotate corespunzator. in plus, din bugetul de 16.000 lei, alocat de Consiliul Judetean pentru aparatura de kinetoterapie, conducerea centrului a achizitionat pana in prezent 3 aparate (o bicicleta ergonomica, o banda de alergare si un aparat multifunctional), in valoare de 6.846,50 lei.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 12 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 02 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter