SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAproape 70 de cazuri de enterocolita in judet

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

La Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Medias a fost instituita carantina, deoarece numarul de persoane care ajung la medic cu enterocolita din cauza rotavirusului este din ce in ce mai mare. Şi la Sectia de Pediatire a spitalulului din Medias, este aceeasi situatie.

In ceea ce priveste Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, numarul de cazuri de enterocolita a ajuns la 31 de la inceputul lunii, iar 9 cazuri au fost internate. Nu este, insa, carantina, spun reprezentantii spitalului.

Carantina la Medias

Foarte multi medieseni s-au prezentat in ultimele zile la spital sau la medicii de familie cu simptome de enterocolita. Dintre acestia, o parte sunt copii care au fost de altfel izolati in sectia Pediatrie. De altfel, si la Sectia de Boli Infectioase a fost impusa carantina, numarul cazurilor de enterocolite fiind sensibil mai mare decat de obicei. Medicul primar Iosif Sass, seful Sectiei Boli Infectioase din cadrul Spitalului Municipal Medias, spune ca cel mai probabil este vorba despre Rotavirus, care afecteaza atat copiii, cat si adultii. "O parte dintre copii sunt izolati si la Pediatrie. Este un numar mai mare de cazuri. La ora actuala avem un numar de aproximativ 10 cazuri de enterocolita la adulti si copii. Aceste cazuri nu pun probleme deosebite, dar este un numar mai mare decat in mod normal. Conform datelor judetene, se pare ca este vorba despre un Rotavirus. Oamenilor le recomandam in primul rand respectarea igienei si in al doilea rand, evitarea aglomeratiilor" , a spus Iosif Sass.

DSP a cerut sa fie acces controlat, nu carantina

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Sibiu, Simona Berariu, la Medias au fost inregistrate 39 de cazuri de boala diareica acuta in ultimele doua saptamani. Numarul, desi nu e unul mare, spun reprezentantii DSP, a impus masuri de protectie. "S-a inregistrat o crestere a numarului de cazuri in ultimele doua saptamani, ajungandu-se, la sfarsitul saptamanii trecute, la 39 de persoane la Medias, fiind vorba si de 2 - 3 internari pe zi. In acest context, spitalul, din dorinta de a reduce accesul in Sectia de Pediatrie, pentru a preveni infectiile nosocomiale, a instituit aceasta masura de carantina, dar nu se justifica. DSP a recomandat conducerii inlocuirea acestei masuri cu cea de acces controlat", a spus Simona Berariu.

Potrivit DSP Sibiu, sibienii care s-au prezentat la medic au avut forme usoare de enterocolita, dar s-a dispus internarea din cauza deshidratarii care poate avea consecinte grave mai ales in cazul copiilor.

DSP Sibiu a solicitat Spitalului Municipal Medias probe de scaun pentru a vedea daca este vorba de infectie cu Rotavirus. Din 3 probe solicitate pana la sfarsitul saptamanii, una a iesit pozitiva la Rotavirus. Alte 7 probe au fost solicitate luni si ele vor fi supuse analizelor.

Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv determinata de infectii diverse, cu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti. Manifestarile obisnuite ale enterocolitei sunt emisia de scaune numeroase, moi, insotite sau nu de greata, varsaturi, dureri abdominale, febra, frisoane, alterarea starii generale. Manifestarile generale sunt date fie de diseminarea agentului infectios ori a toxinelor acestuia in tot organismul, fie - cel mai frecvent - de pierderile importante de apa si minerale, consecinta diareii si a varsaturilor.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 29 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter