SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAproape jumatate din medicii de la Chirurgie 2 s-au inscris in PNL

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Aproape jumatate din medicii Sectiei Clinice Chirur­gie 2 din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta sunt, de ieri, membri ai Partidului Natio­nal Liberal, filiala Sibiu. Ei au venit sa se inscrie in PNL ime­diat ce profesorul Dan Sabau, unul dintre chirurgii de renume ai Romaniei, a decis sa se intoarca in partid. "Discutia a fost simpla. Le-am comunicat ca vreau sa fac pasul acesta. Le-am comunicat si motivele, nemultumirea fata de ceea ce se intampla, nevoia de a avea o atitudine exprimata. Iar astazi ei au venit alaturi de mine pen­tru a intari acest demers pe care ni-l propunem de natura libe­rala, cu nuante sociale, datorate profesiunii, bineinteles", a expli­cat prof. univ. dr. Dan Sabau, medicul sef al Sectiei Clinice Chirurgie 2. Medicul a declarat ca este constient ca o anumita forma de presiune va exista pentru ca se reinscrie in partidul din care a demisionat si o face intr-o perioada in care PNL este in opozitie, dar, spune el, "nu este o problema care sa ma faca mai sfios sau sa imi moduleze decizia. Sunt un tip care si-a asumat demisia din functii importante, cand am considerat ca sunt in divergenta cu opiniile sale. Eu cred in liberalism si cred ca am forta sa ma implic si sa pierd daca este cazul", a spus prof. Sabau.

Vor veni si altii

Parlamentarii de Sibiu, Mi­nerva Boitan si Mircea Cazan au declarat ca sunt mandri ca un membru al Academiei Me­dicale, seful Clinicii Chirurgie, un om cu vasta experienta, un libe­ral adevarat a revenit in PNL si a adus, alaturi de el, mai multe cadre medicale. Decizia celor nou[ medici care de ieri sunt penelisti a fost aceea de a intra in politica pentru a schimba lucrurile in domeniul medical.

"Multumesc echipei liberale sibiene care m-a primit. Am fost senator liberal de Braila, presedintele Comisiei de Sanatate din Senat, si apoi vicepresedinte al Comisiei de invatamant din Senat. De 4 ani mi-am dat demisia si am stat in actuala legislatura in afara politicii, asta si pentru ca trebuia sa se intample o transferare topografica importanta si anu­me ca am fost senator de Braila in timp ce lucram in Sibiu. Din ‘98 lucrez in Sibiu. De 4 ani sunt zilnic in Sibiu din dorinta de a adu­ce Sibiul chirurgical acolo unde ii este locul si exista mai multe obiective. Sibiul chirur­gical are prioritati semnificative la nivel national, dar avem prioritati la nivel mondial. Sibiul chirurgical se misca bine si cred ca trebuie sa intru din nou in politica. Criza a lasat niste urme destul de adanci in lumea medicala, in lumea pacientilor si acest lucru ma obliga foarte mult. Am revenit cu o echipa intreaga de chirurgi. Sunt inca nou[ oameni care au venit in echi­pa PNL, alaturi de Minerva Boi­tan si de Mircea Cazan. Intentia noastra este sa ne implicam semnificativ pentru a pune po­litica liberala acolo unde trebuie si pentru a consfinti relatia din ce in ce mai puternica dintre echipa liberala si medi­cina din Sibiu.

Cred ca vom largi garni­tura medicala si nu va as­cund ca si academica, pentru aici avem trei universitari, asis­tenti universitari. Motivatia este evidenta, puternica si cred ca ne vom integra semnificativ si vom aduce si un suflu supli­mentar, dat fiind varsta tanara si foarte tanara a celor cu care am venit", a spus medicul Dan Sabau.

Primiti cu bratele deschise

Pentru prof. univ. dr. Dan Sabau, liberalii pregatesc un post de vicepresedinte in cadrul Biroului Politic Teritorial. "Salut cu mare placere revenirea profesorului Sabau in randurile noastre, un profesionist cu reusite deosebite in medicina romaneasca. Este un castig pentru medicina sibiana si pentru medicina romaneasca. Fost parlamentar, fost senator, fost presedinte al Comisiei de Sanatate din Senat, este sin­gurul fost parlamentar care inca mai activeaza intr-o comi­sie la nivelul Parlamentului, o sub-comisie de populatie si demo­grafie. in acelasi timp este vicepresedintele Comisiei de Urgenta din Romania si prese­dinte pe zona Ardealului", a spus senatorul Minerva Boitan, care este si medic.

Chiar daca s-a intors in PNL, Dan Sabau spune ca nu se gandeste inca sa candideze pentru o functie la alegerile viitoare. Mai intai, spune el, trebuie sa cunoasca Sibiul si sibienii sa il cunoasca pe el. "E prematur sa ma gandesc la alegeri. Pana in 2008 am fost senator de Braila, desi lucrez in Sibiu din ‘98. Din cauza acestui triunghi Braila - Bucuresti - Sibiu, am fost mai putin vizibil si am luat-o ca pe o lipsa a mea din Sibiu. Dar radacinile mele sunt in judetul Sibiu. Mama mea este din Avrig si m-am intors acasa. imi trebuie timp insa, sa cunosc Sibiul si sa ma cunoasca sibienii profesional, bineinteles. Un om in care ai incredere profesional, e posibil sa ai incredere in el si din punct de vedere politic", a spus prof. Sabau.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 23 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter