SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAriton: Actuala putere imi recunoaste meritele din timpul mandatului de ministru

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

intr-un recent interviu, un reprezentant important al celor care cred ca raul in Romania a venit odata cu noi, cei care am fost la guvernare inaintea USL, aprecia infiintarea celor doua companii integrate pe carbune: Complexul Energetic Oltenia `i Complexul Energetic Hunedoara. Am spus ca cele doua complexuri au fost infiintate de Guvernul Emil Boc, la initiativa mea, in octombrie 2011. Anul acesta, in iunie, a intrat in activitate Complexul Oltenia, iar luna trecuta, Complexul Hunedoara. Profitul obtinut pana acum de Complexul Oltenia, de 30 milioane euro, si restructurarea a peste 200 de functii de conducere redau amploarea reformei noastre.

Actualul guvern declara ca va continua pregatirea listarii pe bursa a societatilor Transgaz, Romgaz si Nuclearelectrica. Foarte bine, numai ca acest lucru va fi posibil incepand de anul viitor, pentru ca listarile au fost initiate in 2011, fiind acceptate de FMI si introduse in acordul cu Romania.

Pentru actualul guvern, introducerea managementului profesionist este obiectiv prioritar. Salutam acest lucru, numai ca procesul de selectare a managerilor profesionisti la companiile de stat a inceput in octombrie 2011, la initiativa mea, cand au fost stabilite si primele companii care urmau sa aiba management privat: Hidroelectrica, Romarm, Electrica Furnizare si Complexul Energetic Oltenia.

incheierea acordului cu FMI: criticat de USL cand era in opozitie, astazi nu numai ca este apreciat de USL, dar si-au propus sa mai incheie un nou acord. Asta n-a oprit FMI sa atraga atentia asupra neindeplinirii obligatiilor asumate de catre Guvernul USL, ceea ce nu s-a intamplat in timpul guvernarii PDL.

Am facut aceste precizari pentru a atrage atentia opiniei publice ca reforma economica nu este o problema de un mandat electoral si nici a unui singur partid.

Este nevoie de continuitate in activitatea guvernamentala. Altfel vom relua de la un guvern la altul discutii si proiecte de dragul lor, si nu al continuarii reformei economice. La fel, si din alte domenii vitale ale societatii noastre.

Am dorit de asemenea sa desfiintez un mit, acela al dezastruoasei mosteniri lasate de Guvernele PDL. Pentru asta v-am prezentat argumentele pe care le stapanesc cel mai bine, legate de economie.

in opinia mea, alegatorii ar trebui sa observe ca, de cand e la guvernare, USL urmareste sa castige puncte electorale pe seama votului contra adversarilor sai. Evident, contra PDL si a presedintelui Basescu. Liderilor USL li se pare astfel mai sigura victoria la 9 decembrie.

Am crezut ca, dupa aderarea la UE, am terminat cu votul contra. Dar, se pare, timpul sau n-a trecut.

in viziunea ARD, Romania - ca tara membra a UE - are nevoie de politicieni responsabili, nu de glumeti fara valoare politica adaugata. Acestia creeaza, in opinia publica, perceptii false asupra unor realitati. Cu agitatia lor nervoasa, glumetii induc (interesat, de ce nu?) lehamitea fata de politica si democratie, in omul de rand.

De aceea, poate exista destui concetateni de-ai nostri care considera ca totul e in zadar. Ca nimic nu se mai poate intampla in Romania, altfel decat se comenteaza pe strada sau la televizor. Iar, dupa felul in care USL se anunta deja victorioasa la 9 decembrie, scrutinul va fi o simpla formalitate.

Opinia mea este ca se insala cei care cred ca jocurile sunt facute. Ca la 9 decembrie cineva va obtine un rezultat rasunator, ca la inceputurile democratiei postcomuniste.

Am speranta ca tot ce s-a intamplat in ultima jumatate de an, si se intampla in aceste zile ale campaniei electorale, nu-i lasa indiferenti pe romani. Ma gandesc la cei care stiu ca, in realitate si pe termen lung, soarta copiilor lor si soarta tarii castiga sau pierd sanse favorabile in alegeri.

Personal, mai sper ca oamenii sa fie mai atenti la ce se vorbeste in aceasta campanie. Sa nu ia totul de-a gata de la televizor. in orice caz, sa fie mai atenti decat isi imagineaza cei care le pregatesc daruri electorale amagitoare, in loc de politici publice realiste.

Om fi noi incepatori in ale democratiei, dar nici sa-i dam singuri in cap, cu majoritati absolute in parlament, nu cred ca vom fi in stare!Senator Ion ARITON


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter