SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAriton, Stirbet si Trihenea vor centura gata in acest an

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Centura, cu bune si cu rele

Vizita celor trei a inceput de la punctul zero al centurii Sibiului, din apropierea localitatii Vestem. Acestia au inspectat bretelele de legatura ale centurii din acesta zona, care sunt aproape finalizate (mai trebuie doar semnalizate si montati parapetii de protectie, deoarece colectarea apelor pluviale a fost deja realizata), dupa care au traversat podul de peste drumul national. La pod, se lucra, ieri, la realizarea hidroizolatiei. Parlamentarii de Sibiu si prefectul Trihenea s-au oprit, apoi, la lucrarile ce vizeaza tronsonul dintre podurile 2 si 3 ale centurii. Practic, o zona in care a lucrat fostul constructor al centurii, Todini. Aici se spera ca intr-o luna sa fie realizate lucrarile de pamant necesare, astfel incat activitatea sa se poata axa pe finalizarea celor doua poduri. Situatia este una destul de dificila, deoarece nici terenul nu ii ajuta prea mult pe constructorii Max Bogl - Geiger. Vizita a continuat apoi cu vizualizarea lucrarilor la podurile de pe centura care duc spre Bungard si Agnita. Podul situat pe DJ Sibiu - Agnita se afla intr-o faza destul de avansata, in conditiile in care s-au turnat primele straturi de asfalt. Totodata, sunt aproape de finalizare si bretelele de legatura a DJ-ului cu centura Sibiului. Un alt obiectiv important de pe traseu este finalizat in proportie de 90 la suta. Este vorba despre amenajarea sensului giratoriu de pe strada Henri Coanda.

Podul de la Cibin, capata contur

Podul de peste Cibin, din Gusterita incepe sa capete contur. Se lucreaza de zor la legarea fierului beton, dupa ce in ultima luna s-au montat grinzi. Podul de la Cibin este unul dintre cele mai lungi, masurand in jur de 300 de metri. Totodata, este una dintre lucrarile la care s-a recuperat foarte mult dupa intarzierile cauzate de mutarea retelelor de utilitati din apropiere podului.

Un alt punct sensibil al centurii, vizitata de autoritati, a fost portiunea cuprinsa intre podurile 9 si 10 de pe traseul centurii. Şi aici, din cauza abandonarii lucrarilor la centura Sibiului din urma cu mai bine de doi ani, este nevoie de o ampla refacere a terasamentelor, dar si de lucrari mari de pamant. Constructorii Max Bogl - Geiger spera sa finalizeze aceste portiuni in urmatoarele doua luni.

Poze de pe santierul Centurii Sibiului (2004 - 2010)

Vizita s-a incheiat in apropierea viaductului de peste calea ferata, de la Ocna Sibiului. Aici, lucrarile evolueaza destul de greu, deoarece este cel mai mare viaduct de pe traseul centurii. Şi constructorii au ceva emotii in ceea ce priveste finalizarea centurii, neputand stabili cu exactitate un termen pentru finalizarea constructiei. in ceea ce priveste tronsonul doi al centurii, lucrarile sunt in grafic, insa vremea nefavorabila pune destule probleme.

Una peste alta, parlamentarii de Sibiu si prefectul judetului sunt multumiti ca se lucreaza intens la centura si spun ca luna noiembrie este un termen acceptabil pentru finalizarea lucrarilor.
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 27 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter