SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGArmata da teren pentru Spital, daca Primaria modernizeaza poligonul

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"in esenta, domnul ministru si domnul prim-ministru sunt de acord sa cedeze un teren destul de mare din actualul poligon municipiului Sibiu pentru dezvoltari locale de tip spital si altele.

in contrapartida, poligonul evident se va micsora considerabil si atunci, pentru a-l pastra operational, este nevoie de o modernizare profunda. Şi ceea ce a vrut domnul ministru sa va spuna este ca este dispus sa ne dea aproximativ 130 de hectare care corespund poligonului de la iesirea din oras pana la Uzina de apa, daca municipalitatea, pe cheltuiala sa, modernizeaza poligonul care ramane, deci partea unde si acum se fac trageri. Modernizarea insemnand micsorarea considerabila a zonei de protectie, in acest fel s-ar putea face trageri acolo fara sa fie afectat, de exemplu, drumul judetean, nu ar mai fi nevoie de inchiderea lui, ar fi sigura si zona pe care dorim sa o preluam la municipiul Sibiu. Aceasta este intelegerea de principiu. in detaliu, am cerut reprezentantilor Ministerului un studiu de fezabilitate care ne spune cam cat ar costa aceasta modernizare, sa vedem daca ne-o permitem, urmand sa prezint aceste chestiuni consilierilor locali si probabil vor fi de acord, daca acea modernizare nu este extrem de scumpa, atunci sigur putem noi sa facem modernizarea poligonului si sa beneficiem in contrapartida de proprietatea pentru terenul de la Sibiu pana la Uzina de apa", a spus Iohannis.

El a explicat ca cei din Armata nu vor terenul din Dealul Daii, ci prefera sa se aleaga cu un poligon modernizat, ceea ce este si in interesul Sibiului.

Primarul considera ca nu va fi o problema faptul ca viitorul spital va fi in preajma poligonului de trageri, deoarece modernizarea poligonului nu numai ca micsoreaza considerabil zona de protectie, dar face imprejurimile foarte sigure si inclusiv partea de zgomot va fi redusa.

in privinta sursei de finantare si a denumirii viitorului spital, lucrurile sunt inca neclarificate.

"Atata vreme cat nu dispunem de un spatiu unde va fi construit spitalul nu are rost sa vorbim despre ce spital va fi si cine va plati. in masura in care se reglementeaza situatia terenului vom incepe sa lucram la un proiect care ne va arata ce tip de spital va fi si cine plateste. Ştiti la fel de bine ca mine de cand exista aceasta discutie si cate guverne au condus Romania de atunci. Ar fi gresit sa prezumam ca rezolvam problema dupa acest guvern, este un proiect mult prea mare pentru a fi rezolvat in 2, 3, 4 ani. Este nevoie de mult mai mult timp si atunci in masura in care rezolvam problema terenului voi incepe negocierile cu Guvernul, cu Ministerul, cu cei interesati, sa vedem cine isi doreste sa fie partenerul municipiului Sibiu pentru edificarea unui spital modern, la standardele secolului 21. Cu cei care vor dori sa fie parteneri vom cauta impreuna finantarea si de acolo va rezulta daca va fi un spital municipal, daca nu vrea nimeni in afara de noi, sau unul judetean, daca vrea si judetul si ministerul, sau unul regional daca vrea toata lumea", a concluzionat Klaus Iohannis.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 02 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter