SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Armata nu vrea sa dea terenul pentru Spitalul de Urgenta

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Constructia unui Spital de Urgenta pentru judetul Sibiu, proiect de care se discuta de ani de zile, este din nou amanata, dupa ce Ministerul Apararii Nationale a refuzat iar schimbul de terenuri propus de administratia locala.

Sibiul are prevazut, in Planul Urbanistic General, un spital nou in zona Calea Poplacii, pe un teren care apartine Statului Roman si este in administrarea Armatei, dar Ministerul Apararii refuza sa ofere acest teren.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a discutat si la Sibiu si la Bucuresti cu premierul Victor Ponta despre acest proiect, a cerut sprijin si i s-a promis gasirea unor solutii, insa dincolo de declaratii nu s-a intamplat nimic.

"Am primit zilele trecute un raspuns de la Ministerul Apararii care ne spune ca, din pacate, nu se poate. Noi am propus un schimb si MApN zice ca este singurul poligon, acela unde se poate trage frumos, si ca terenul pe care l-am oferit in schimb nu indeplineste conditiile tactice. (...) Noi am propus ca ei sa ne dea 130 de hectare, spatiu care este in paragina de ani de zile, nu trage nimeni acolo, decat de timp, iar in schimb am oferit langa poligonul lor din Dealu Daii, tot 130 de hectare", a spus ieri, in conferinta de presa, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Primarul a evitat sa critice fatis lipsa de implicare a lui Ponta, insa a marturisit ca a asteptat un sprijin real pentru acest proiect. "Da... si Consiliul Judetean a promis tot sprijinul", a mai spus Iohannis, intrebat daca si Consiliul Judetean trebuia sa se implice in acest proiect.

Cel putin 10 ani pana la noul spital

Proiectul construirii unui nou spital ramane deocamdata pe loc, insa Iohannis a dat de inteles ca nu renunta, spunand ca mai asteptam un pic si ca va solicita in continuare fie sa i se dea terenul pur si simplu, fie sa fie acceptat schimbul.

intrebat daca nu ar putea fi construit un nou spital in curtea actualului Spital Clinic Judetean, primarul Iohannis a raspuns ironic: "da, sau in curte la cineva...".

El este de parere ca spatiul unde se afla in acest moment Spitalul Clinic Judetean nu corespunde nici urbanistic, nici arhitectural unui spital adevarat si ca in tarile occidentale spitalele se intind pe zeci de hectare, au spatii suficiente, parcari si anexe, iar in multe din sectii, cum sunt laboratoarele, unele aparaturi ar putea fi folosite la comun.

Åži spatiul pentru Spitalul de Pediatrie ar fi astfel rezolvat, in conditiile in care spitalul pentru copii are sectii impartite in mai multe cladiri din oras, iar spatiile pentru constructia unor saloane moderne, pentru mama si copil sunt castigate cu greu prin mansardarea cate unui corp de cladire.

Nu mai repede de un deceniu este termenul dat de primarul Sibiului pentru constructia acestui spital.
de Sorana Maier


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 07 decembrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter