SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAsociatia Acord, de cinci ani in sprijinul oamenilor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Nihil Sine Deo", "Nimic fara Dumnezeu" este deviza care, de cinci ani, le cala­uzeste pasii membrilor Aso­ciatiei Crestin Ortodoxe Ro­mane "Acord" din Sibiu. Orga­­ni­zatia, care a fost infiintata la 21 noiembrie 2006, ziua Intrarii in biserica a Maicii Domnului, are ca obiectiv major acela de a le da "O sansa celor fara sansa", adica celor care nu reusesc sa faca fata singuri pro­ble­melor de zi cu zi.

Marti seara, membri ai asociatiei, impreuna cu mai multi invitati s-au intalnit la Centrul Şcolar pentru Edu­catie Incluziva nr. 1 Sibiu, pen­tru a sarbatori cei cinci ani de activitate dusa in scopul intrajutorarii aproa­pelui. "Am dorit sa marcam implinirea celor cinci ani de la infiintarea asociatiei. Numai prezenta in aceasta asociatie inseamna o impli­care, pentru ca prin cotizatie se pot face toate aceste proiecte (...) As vrea sa spun ca a fost o perioada (n.r. cei cinci ani) in care am incercat sa ajutam oamenii care au venit spre noi sau pe cei despre care am consi­derat ca au nevoie de sprijin", a spus preotul Ilie Horia Arse­niu, presedintele Asocia­tiei Acord, tinand sa le multu­measca tuturor celor care au sprijinit asociatia in demer­sul de a le intinde o mana de aju­tor celor aflati in nevoie. Preotul Ilie Arseniu a multumit si con­ducerii zia­rului Tribuna pentru sprijinul acordat in media­tizarea ca­zurilor dispe­rate, care au putut fi astfel solutionate mai usor de catre organizatia sibiana.Proiecte vechi si noiToti cei aflati la sedinta care s-a deschis cu o rugaciune, au aflat mai multe despre proiectele derulate de Acord pe parcursul celor cinci ani: "Cazuri disperate", "Copiii cu minte sa mearga-nainte", "Lasati copiii sa vina la mine", "Un pachetel cu mancare pentru fiecare!", "Ajutorul tau, de la Dumnezeu, Cel ce a facut cerul si pamantul...", "Şcoala - comunitatea, sa-i ajutam invatandu-i" , "Sana­tate pentru sate", etc, proiec­te in care si-au gasit nade­j­dea peste 1.500 de persoa­ne. Pachetele cu alimente, hai­nele, incaltamintea, me­di­­ca­­­mentele, serviciile si anali­zele medicale, achi­tarea de facturi la utilitati, procurari si instalari de sobe si butelii sunt doar cateva dintre ele­mentele care le-au adus mai multa speranta beneficiarilor programelor derulate de Asociatia Acord.

Şedinta festiva a organi­zatiei a oglindit si planurile de viitor ale asociatiei, care pe langa informatizarea acti­vi­tatii, prin intocmirea si mentinerea in actualitate a ba­zelor de date si viabilizarea paginii de internet are in vedere o serie de proiecte menite sa usureze viata bene­ficiarilor. Astfel, se urma­reste in viitor, realizarea unui parteneriat cu Asociatia Jude­teana pentru Ocuparea Fortei de Munca, in vederea plasarii persoanelor apte de munca, aflate in evidentele asociatiei Acord, calificarea, cu sprijinul Fundatiei Carl Wolff, a unor infirmiere pen­tru ingrijirea la domiciliu a unor persoane cu diza­bilitati, realizarea de parteneriate cu Asociatia Medicilor Pensio­nari si Fun­datia Crucea Alb Galbena, pentru asigurarea nevoilor sociale si medicale a unor persoane aflate in dificultati, la domiciliul aces­tora, stu­dierea posibilitatilor de atra­gere de fonduri din activitati desfasurate de asociati intr-o intreprindere sociala in care sa fie anga­jate persoane cu dizabilitati.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 17 noiembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter