SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAstra Film Festival pune "Romania sub lupa "

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sibiul devine peste doar o saptamana rascrucea de drumuri a mai mult de 70 de tari. Premierele internationale, programele dedicate copiilor si adolescentilor (la Astra Film Junior), filmele care aduc in prim-plan teme actuale controversate si conferintele care aduna profesionistii de cinema din Romania si din intreaga lume, se intalnesc la editia aniversara a Astra Film Festival.

Sarbatoare prin munca

" Sarbatorim prin munca, a venit timpul ca odata cu majoratul festivalului sa se adune breasla documentaristilor romani si a celor care au urmarit evolutia acestui gen in Rom]nia, si sa vedem ce a reusit sa faca acest gen de film in aceste vremuri tulburi. Ce fel de Romanie se contureaza prin sutele de filme produse in aceasta perioada? Care este mediul televiziunii factuale in tara? in ce fel de cursuri `i scoli se invata meseria de documentarist? Cine se ocupa cu promovarea, arhivarea lor? ", a declarat Dumitru Budrala, director fondator AFF.

Pe langa explozia de filme documentare specifice evenimentului, publicul festivalului se va putea delecta cu conferinta "Romania sub lupa ", care incepe joi, 17 octombrie, in cadrul unei mese rotunde - 20 de ani de film documentar si documente vizuale. Laurentiu Damian, Bjorn Reinhart, Dan Nutu si Dumitru Budrala vor prezenta modalitati de colectare, arhivare, publicare si de formare in film documentar in Romania. Totodata, vineri, 18 octombrie, in cadrul aceleiasi conferinte, se va chestiona documentarul romanesc din ultimii 20 de ani in viziunea autorilor Remus Gabriel Anghel, Iulia Hossu, Marius Lazar, Andra Matzal, Vintila Mihailescu, Raluca Nagy, Zsuzsa Plainer, Adina Popescu, Andrei Rus, Eliza Zdru, Michael Stewart, Catalin Sturza. Continutul acestei intalniri va fi publicat intr-o carte " 20 de ani de documentar in Romania ". Conferinta se va incheia sambata, 19 octombrie, cu prezentarile si dezbaterile despre Televiziunea Factuala in Romania, sustinute de Emil Hurezeanu si Cosmin Savu (ProTV - "Romania, te iubesc ").

Rascrucea marilor festivaluri

"Romania sub lupa " nu este singura intalnire a specialistilor in film documentar si a analistilor, pentru ca in perioada 18-19 octombrie se va desfasura la Astra Film Festival, "Industry Meeting ", o intalnire cu reprezentantii celor mai importante festivaluri de profil din Romania si din lume, directori de la festivalurile American Documentary Film Festival, Palm Springs, Dialektus Film Festival Budapest, Dox Leipizig, Encounters SA Doc Fest South Africa, Goest Festival of Eastern and Central European Film, Wiesbaden, London Open City Doc Festival, Moscow International Film Festival on Visual Anthropology, Panazorean Film Festival Portugal, Sheffield International Documentary Festival, Visions du Reel Nyon, ZagrebDox International Documentary Film Festival, iar din Romania Anim'est International Animation Film Festival, Bucharest International Experimental Film Festival, Cronograf Chisinau, Documentary Film Festival, Next International Film Festival, One World Romania, Transilvania International Film Festival.Program RETRO 20

Şi pentru ca cele doua decenii de festival se cer readuse in minte, in cadrul programului special aniversar, AFF propune o selectie a filmelor proiectate in cei 20 de ani de existenta. Filmele selectate exprima accente importante din programarea editiilor anterioare, mai ales ca din 1993 si pana in prezent, la AFF au fost prezentate mii de filme din toata lumea. in acest an, AFF celebreaza nu doar filme produse recent, ci si capodopere cinematografice din ultimele decenii realizate de cineasti consacrati pe plan international, precum Bob Connolly (Australia) sau John Marshall (S.U.A.) etc., doua veritabile legende ale filmului documentar. RETRO 20 va avea loc intre 14 si 20 octombrie 2013, in paralel cu sectiunile competitionale si speciale.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter