SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAtac la produsele traditionales!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Medicii veterinari, chiar prin vocea presedintelui ANSVSA, Radu Roatis, au exprimat o serie de rezerve in legatura cu avalansa de produse traditionale de pe pietele si targurile din Romania. Suspiciunea lor se refera, in principal, la materia prima folosita pentru prepararea produselor traditionale.

Presedintele Radu Roatis sustinea (intr-un articol publicat in revista "Profitul agricol"): "Am vazut sorici cu stampila de Danemarca, vandut ca sorici traditional". Exasperat de excesul de targuri in care se vand asa-zisele "produse traditionale", unele nu numai scumpe, dar si false, seful veterinarilor declara cu aerul unui invins, ca sa nu spun neputincios, ca "asistam in ultima perioada la o crestere alarmanta a numarului de targuri cu produse traditionale". De parca nu ANSVSA a emis ordinele 111 si 113 care au creat cadrul legal de manifestare a acestor producatori agricoli. Sa vii acum si sa sustii ca exista exces in promovarea produselor traditionale mi se pare o atitudine cel putin ciudata.

in acelasi context, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, lansa un avertisment spunand "ca nu este normal ce se intampla pe piata produselor traditionale". Acesta sublinia faptul ca "este important ca producatorii autohtoni sa aiba o documentatie temeinica a produselor pe care le prepara", dar, in acelasi timp, crede ca "Romania ar trebui sa aiba mai multe produse traditionale omologate pe piata internationala". in acest sens, Tabara a propus Guvernului redeschiderea punctelor de sacrificare din comune (desfiintate de ANSVSA in 2005 s.a.), "care au o stransa legatura cu produsele traditionale locale".

Ceva adevar exista in aceste voci indignate. Nu stiu ce ii impiedica pe veterinari sa-si exercite cu fermitate responsabilitatea ce le revine in asigurarea sigurantei alimentare si protejarea consumatorilor. Mi-ar fi placut sa stiu cu cat l-a amendat presedintele ANSVSA, Roatis, pe individul care vindea sorici marcat cu stampila Danemarca pe post de sorici traditional. Altfel, totul pare o trista intamplare, daca nu, chiar o intoxicare, o incercare gratuita de a decredibiliza aceste produse.

Personal, respect si cred in dreptul consumatorilor de a cumpara - dupa ce au posibilitatea degustarii directe - aceste produse traditionale, care oricum nu se compara cu cele din import sau cu cele fabricate in serie. in plus, acolo unde apar semne de intrebare, este firesc ca ele sa fie clarificate pe loc.
de Ioan Vidrighin


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 12 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter