SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAtentie la joburile in strainatate! Va pot crea necazuri

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Un loc de munca in strainatate va poate crea necazuri, daca nu sunteti atenti atunci cand incheiati contractul. Multi dintre cei care s-au increzut in vorbe goale au ajuns sa depuna plangeri la Politie, dupa ce au fost inselati si au ramas si fara bani si fara loc de munca.

Numarul agentiilor de mediere a fortelor de munca in strainatate - societati comerciale care au ca si obiect desfasurarea de " activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care solicita sa lucreze pe baza ofertelor de locuri de munca transmise din strainatate de persoane juridice, fizice si organizatii patronale straine, dupa caz" , in continua crestere atat la nivel national, cat si la nivelul judetului Sibiu, a determinat ca un numar tot mai mare de cetateni, doritori sa ocupe un loc de munca in strainatate, sa ajunga sa depuna plangeri la politie considerandu-se inselati.

Politia Sibiu se adreseaza cetatenilor cu cateva recomandari cu caracter preventiv. Astfel, in cazul in care doriti sa ocupati un loc de munca in strainatate, nu apelati la persoane fizice, intrucat acestea nu au dreptul sa exercite activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate. Cel mai bine este sa apelati doar la acele societati comerciale cu personalitate juridica, atestate de Oficiul Registrului Comertului.

Trebuie sa verificati si identificati societatile comerciale care au ca activitate principala " selectia si plasarea fortei de munca" , dupa care, inainte de a apela la serviciile acesteia, adresati-va Inspectoratului Teritorial de Munca (I.T.M.) pe raza caruia respectiva societate isi are sediul si solicitati informatii referitoare la inregistrarea firmei in bazele lor de date, acreditarea si, dupa caz, sanctiunile aplicate acesteia. Daca firma respectiva nu este inregistrata ori i-au fost aplicate sanctiuni, evitati-o!

De asemenea, potrivit Politiei Sibiu, tot de la I.T.M. puteti obtine informatii cu privire atat la numarul persoanelor care au fost mediate (in vederea ocuparii unui loc de munca in strainatate) de catre respectiva societate, cat si la numarul persoanelor care au fost plasate ca urmare a medierii prin incheierea si semnarea de catre ambele parti (furnizor=societatea comerciala si beneficiar=persoana care doreste sa ocupe locul de munca in strainatate) a unui contract de munca. De exemplu: societatea " X" a mediat un numar de 150 persoane si a plasat un numar de 50 persoane; de aici se poate desprinde foarte usor concluzia potrivit careia incheierea si semnarea unui contract de mediere, nu implica in mod obligatoriu si semnarea unui contract de munca, respectiv trimiterea in strainatate in vederea ocuparii unui loc de munca.

Atunci cand incheiati un contract de mediere, inainte de a-l semna, cititi cu atentie clauzele stabilite de catre furnizor si, dupa caz, adaugati, de comun acord, si alte clauze pe care le considerati a fi oportune (in limita legii, desigur).

Mai verificati cu atentie daca in contractul de mediere este mentionata oferta ferma a locurilor de munca stabilita de catre angajatorul din strainatate (durata contractului de munca, numarul de muncitori, functiile si meseriile solicitate, aptitudinile sau pregatirea necesara, dupa caz, nivelul de salarizare). O societate " serioasa" de recrutare a personalului pentru munca in strainatate nu percepe comision de la candidati, ci de la companiile angajatoare.

Nu uitati sa solicitati chitanta pentru orice suma de bani achitata si fiti atenti la specificatia facuta cu privire la prestatia efectuata (ce reprezinta plata). Asigurati-va ca agentia de recrutare a fortei de munca a incheiat cu angajatorul din strainatate contractul individual de munca si in limba romana (obligatoriu).

Pentru a fi siguri ca veti fi informati cu privire la existenta tuturor documentelor necesare la dosar este obligatoriu sa depuneti o cerere scrisa in acest sens; in caz contrar, nu veti fi informat; avand dosarul incomplet, nu veti putea ocupa un loc de munca in strainatate.

Accesati cu incredere portalul EURES national - www.eures. anofm.ro sau EURES european - www.ec.europa.eu/eures - acest portal asigura accesul doritorilor la locurile de munca vacante pe plan national si european. (L. B.)


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 01 august 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter